Interbad 2022

Interbad – de grootste internationale beurs voor openbare zwembaden, sauna’s en spa’s- kan dit jaar eindelijk weer live plaatsvinden. Belangrijk want er is genoeg gaande in de zwembranche. Dat onze sector een groot belang heeft in het faciliteren van sport, gezondheid en sociale interactie heeft de coronapandemie wel aangetoond. Daar liggen volop kansen, maar inmiddels staat de volgende uitdaging alweer op ons te wachten: de energiecrisis.

Duurzaamheid

Tijdens interbad – 25 tot en met 28 oktober – staat de trend naar meer digitalisering, energie-efficiëntie en verduurzaming centraal, maar ook hoe om te gaan met de onzekere energiesituatie in het komende winterseizoen. Het hoge energieverbruik is het gevolg van de voortdurende behandeling van grote hoeveelheden lucht en water. Er wordt dan ook naar diverse oplossingen gezocht om de verduurzaming van de accommodaties te versnellen. Maar duurzaamheid betekent natuurlijk meer dan het verminderen van het energieverbruik. Duurzaamheid betekent bijvoorbeeld ook een betere bescherming van het milieu door materiaalkeuzes en het afschaffen van gevaarlijke verontreinigende stoffen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Uitgebreide raamprogramma

Tijdens het uitgebreide raamprogramma zullen deze thema’s veel aan bod komen in de diverse workshops en seminars. Zo worden er tijdens interbad twee internationale congressen georganiseerd. Het eerste congres is van de Deutschen Gesellschaft für das Badewesen (DGfdB). In plenaire sessies en workshops zullen de actuele omstandigheden voor zwembaden worden besproken. Hier wordt ook gebruik gemaakt van items die eerder al werden gepubliceerd het door DGfB uitgebrachte handboek ‘Zwembaden in de energiecrisis’ en het stappenplan van de Bäderallianz Deutschland waarin zwembaden vaak interne pioniers waren om hun bijdrage te leveren aan de noodzakelijke vermindering van het energieverbruik. Verder zal deze editie van interbad ook voor het eerst het Internationale Sauna Congres (ISC) plaatsvinden van 25 tot 27 oktober 2022. Volgens Martin Niederstein, directeur van de Duitse saunabond, zijn de doelstellingen van het congres de wereldwijde promotie en verdere ontwikkeling van het saunagebruik: ‘We willen de branche vormgeven en beïnvloeden. Daartoe creëren we in het interbad in Stuttgart een forum voor de wereldwijde saunagemeenschap.

Bezoek Interbad

Naast deze congressen zijn er nog tal van andere workshops, lezingen en een breed scala aan leveranciers waar je meer informatie kunt opdoen op het gebied van openbare zwembadbouw, zwembadtechniek, zwembaden, sauna, spa en wellness. Kortom de beurs is ook dit jaar weer zeer compleet en dat maakt een aan interbad in Stuttgart ook weer meer dan de moeite waard.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.interbad.en


advertentie

Cursus Omgevingswet en zwembaden: borging van hygiëne en veiligheid – 28 september