Hoe reguleer ik de toegang tot mijn zwembad?

In verband met COVID-19, de heropening van de zwembaden en de daarvoor ontwikkelde protocollen stijgt de vraag naar methoden om dat te automatiseren. De Internet Zwemscore Module kan u daarbij wellicht helpen.

De Internet Zwemscore Module, dit jaar al 20 jaar op de markt, bestaat uit 12 modules die u helpen de administratieve zaken die komen kijken bij de zwemopleiding, te automatiseren. Meer dan 300 zwembaden in Nederland werken met het systeem, sommigen al 20 jaar! De centrale module is het leerlingvolgsysteem waarmee u de presentie en de vorderingen bijhoudt. Via MijnZwemscore kunnen ouders de vorderingen volgen. Zij kunnen ook lessen afmelden, inhalen, wijzigingen doorgeven, betalingen inzien en uw berichten lezen. Voor het reguleren van de toegang tot het zwembad, maar ook het reguleren van zwemlessen, hebben wij al twee modules die dat kunnen.

Reguleren van de toegang tot het zwembad voor recreatief zwemmen

Met behulp van onze webkassa kunt u bezoekers online een eTicket laten kopen voor recreatief zwemmen. Men kiest een datum en ziet de tijdsloten waarop het mogelijk is te komen zwemmen. U heeft van tevoren ingesteld hoeveel personen er gedurende een tijdslot naar binnen mogen. Is een tijdslot vol, dan kan men die niet meer kiezen. Men betaalt via iDEAL en ontvangt een eTicket. Met het eTicket gaat men naar het zwembad, waar de code wordt gecontroleerd en de toegang kan worden gegeven. Heeft de betreffende persoon een abonnement, dan hoeft deze niet online te betalen maar neemt zijn/haar abonnementspas mee naar de kassa ter controle. Kijk op www.zwemscore.nl/regulering voor een korte uitleg en tips.

Reguleren van de zwemlessen

Voor het reguleren van zwemlessen hebben wij al vele jaren onze vakantieroostermodule. Hiermee kunnen gedurende vakantieperioden de lesgroepen gereguleerd worden. Stel in een groep zitten 12 leerlingen waarvan er in een week 6 leerlingen op vakantie zijn. De 6 lege plekken kunnen worden opgevuld door leerlingen die niet op vakantie zijn en extra lessen willen nemen. Via MijnZwemscore kunnen ouders op een eenvoudige wijze extra lessen boeken in het niveau van de leerling. Zo vult u efficiënt de groepen en kunnen leerlingen extra zwemmen.
Deze methode kunt u echter nu ook gebruiken i.v.m. de corona-maatregelen. U kunt de vakantieroostermodule inzetten om ouders zelf in te laten roosteren in een groep op een gewenste dag en tijd. U heeft van tevoren de mogelijkheden ingesteld in de beheermodule. Uiteraard regelt het systeem dat een ouder hun kind alleen maar kan inroosteren in het niveau waarin de leerling zwemt.

Overige modules

Naast bovengenoemde modules zijn er verschillende andere modules die u desgewenst kunt inzetten. Zo kunnen ouders hun kind aanmelden voor zwemlessen via onze online aanmeldmodule en kunt uw lesgelden geïncasseerd worden via de incassomodule. Lesgelden en abonnementen kunnen overigens ook via de webkassa worden gekocht. Met de BHV-module administreert u zaken zoals competenties van de medewerkers, uw ontruimingsplan, calamiteitenplan en de klachtenbehandeling. Kijk voor meer informatie op www.zwemscore.nl.