23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Het Ravijn: ‘Laat de zomer maar komen!’

Nog even en dan gaat het buitenseizoen weer beginnen. De buitenbaden zijn er klaar voor, nu nog het weer… Altijd een onzekere factor. Als je de weersvoorspellingen van nu moet geloven, lijken de zomerse dagen nog ver weg. Gelukkig kan het weer ook zo omslaan. Daarbij worden de nazomers steeds beter. Kortom je weet nooit hoe het seizoen zal lopen, het buitenbad neemt dan ook een bijzondere positie in de zwembranche in. Reden dat wij een aantal buitenbaden hebben gevraagd om hun verhaal te doen. Hierbij Het Ravijn in Nijverdal.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.Het hele seizoen zwemmen

Bij het zwem-, sport- en  zorgcentrum Het Ravijn zijn de voorbereidingen uiteraard al geruime tijd aan de gang. De grasmat is weer in orde gemaakt, de baden gereinigd en gevuld, de speeltoestellen gekeurd, het beachvolleybalveld weer in orde gemaakt, een nieuwe horecaterras wordt ingericht. De gemeente Hellendoorn, Sportgemeente van het Jaar, is verantwoordelijk voor het onderhoud met eigen schoonmakers en technici in dienst en natuurlijk gediplomeerde toezichthouders. Naast de buitenbaden heeft Het Ravijn ook meerdere binnenbaden. Dit is een groot pluspunt volgens Natasja Nijenhuis omdat jong en oud zo het hele seizoen kan zwemmen. “In de zomer is bij mooi weer iedereen buiten en bij slecht weer kan er uitgeweken worden naar het binnenbad. Maar in de zomer gaat toch wel de voorkeur uit naar het buitenbad dat heel mooi aan de voet van de Salland Heuvelrug ligt.” Een unieke locatie waar men vroeger goud vond, maar naar eigen zeggen nu verkoeling, avontuur, rust, sport en spel.

>> Lees ook Zwembad de Tippe: veel werk verzet door vrijwilligers en Bosbad Putten: ‘We maken van zwemmen een uitje’

Opening met waterbootcamp

Het buitenbad gaat officieel open op 10 mei. “We vieren de opening met een waterbootcamp voor kinderen van 4 jaar en ouder. Maar als het eerder mooi weer is, gaan we uiteraard eerder open.” Daarnaast worden er gedurende het seizoen nog andere activiteiten georganiseerd zoals: Aqua Fun Games, Aqua Dance, Whipe Out en een Disco Schuimparty. Ook zijn er Bootcamps voor volwassenen. Het heuvelachtige natuurgebied leent zich er bij uitstek voor om je in het zweet te werken en af te koelen in het water. Traditiegetrouw wordt het seizoen altijd afgesloten met de Strong Man Run. “Deze obstaclerun wordt elk jaar in Hellendoorn gehouden en ons zwembad maakt onderdeel uit van het parcours. Wat alleen lastig is, de race was altijd een mooie afsluiting van het seizoen maar door de lange nazomers is het seizoen niet altijd af als de obstaclerunwordt gehouden. Vorig jaar hadden we nog een paar hele mooie dagen na de obstaclerun. Alleen het water was zo vies dat we niet open konden. Schoonmaken is niet echt een optie, dit duurt een paar dagen en is vrij kostbaar.” In Het Ravijn zal dit jaar geen mud race meer worden gehouden, want deze valt nog in de basisschoolvakantie. Wel gaat het jaarlijkse evenement ‘baas- en hondzwemmen’ door. “We zijn hierbij vrij om de datum te kiezen, wanneer het seizoen nog niet af is kunnen we gemakkelijk het baas- en hondzwemmen opschuiven. Zo hoeven we niet al die zwemliefhebbers die nog even willen genieten van het mooie weer voordat de herfst zijn intrede doet teleur te stellen.” In Nijverdal wordt uitgekeken naar een mooi buitenbadseizoen: “laat de zomer maar komen!”.

Het Ravijn in cijfers

  • Bouwjaar: Open sinds november 2011
  • Indeling: buitenbad diep 20m bij 10m, buitenbad half diep 20m bij 10m, peuterbad 10m bij 10m en een rond kleuterbad met een oppervlakte van 30 vierkante meter.
  • Bezoekersaantallen buitenseizoen: Ca. 20.000
  • Bezoekersprofiel: Jonge gezinnen, jeugd, senioren
  • Personeel: 16 fte voor het gehele complex inclusief horeca.

advertentie

Dewi Online