‘Het begin is gemaakt, het lege zwembad is bijna voorbij!’

Vandaag is het zover. Nadat bijna 2 maanden alle zwembaden waren gesloten, mogen de zwembaden weer open. Met de nadruk op mógen open, het is namelijk niet gezegd dat alle zwembaden vandaag ook hun deuren kúnnen openen. Hoewel iedereen graag weer aan de slag wil, kwam het het signaal open toch eerder dan verwacht. Het moet wel veilig en gezond zijn voor iedereen en dat betekent dat niet ieder zwembad al zover is. Uit onze poll van gisteren op facebook bleek dat 85% nog niet opengaat. Ook Minette Lommers laat in haar blog weten dat 11 mei nog even te vroeg komt. Maar er wordt hard gewerkt aan een verantwoorde heropening. Nu het eindelijk weer kan, wil ook Den Ekkerman natuurlijk niets liever dan weer beginnen.

Vreugdedans

Yes yes yes, we mogen vanaf 11 mei open!! Ik heb het dinsdagavond gelijk gedeeld met al mijn collega’s en een vreugdedans gemaakt door heel het huis. We mogen volgende week al open! We gaan weer echt doen waarvoor we leven: zwemlessen geven en ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen fit en vitaal blijven. Tegelijkertijd moeten we wel een pas op de plaats maken. Binnen al deze euforie besefte ik ook maar al te goed dat we maandag echt nog niet open kunnen. We zullen namelijk nog het één en ander moeten regelen. We hebben hier helemaal niet op gerekend. We zijn al wel bezig met het opstellen van protocollen en bedenken hoe we alles in moeten gaan richten in de 1,5 meter cultuur, maar we zijn daar zeker nog niet mee klaar. Ook omdat er een paar weken geleden nog werd gezegd dat we zeker tot 20 mei gesloten moesten blijven.

Lees ook: Protocol Verantwoord Zwemmen gepubliceerd

Ongeduldig

Al snel werd die dinsdagavond ook duidelijk dat het protocol gereed zouden zijn voor 11 mei en inmiddels is deze afgelopen vrijdag ook gepubliceerd. Richtlijnen waar we ons aan moeten gaan houden om open te kunnen. We moeten dit natuurlijk wel eerst goed gaan bekijken, voordat we harde besluiten kunnen nemen. Vandaar ook dat we op social media en onze website het nog even open laten wanneer en met welke activiteiten we straks gaan beginnen. Ik begrijp heel goed dat iedereen zo snel mogelijk weer bij ons in het water wil gaan liggen en springen, maar we moeten nog even geduld hebben. We hebben vorige week ook met ons kernteam aan tafel gezeten om het een en ander te bespreken, en ook besloten dat we alles eerst goed willen regelen voordat we onze deuren gaan openen. Dit voor de veiligheid en gezondheid van onze klanten en personeelsleden. Het moet op een verantwoorde manier gaan gebeuren.

Veilig en verantwoord

In dit geval geldt zeker, haastige spoed zelden goed. We gaan proberen of het mogelijk is om op maandag 18 mei te gaan starten met activiteiten. Wij vragen dan ook van een ieder -klanten en personeel- nog heel even geduld, zodat wij hen ook goed en tijdig kunnen informeren en instrueren en onze accommodatie in kunnen richten op een 1,5 meter samenleving. Alleen dan kunnen we veilig en verantwoord open gaan. Ook moet ons protocol nog worden getoetst door de gemeente. Wij willen super graag aan de gang, maar goed doordacht is in deze beter dan snel en onverantwoord. Maar: het begin is gemaakt en het lege zwembad is bijna voorbij! We mogen weer open, we mogen weer open, yeah!

Deze blog is geschreven door Minette Lommers, manager van Zwembad Den Ekkerman. Heb jij ook een mooi verhaal uit de praktijk dat je graag met je collega’s wilt delen? Mail naar info@zwembadbranche.nl

Met het grootste plezier leren zwemmen