Heb jij ZwembadBranche #86 al gelezen?

Vanaf vandaag valt de november editie van ZwembadBranche weer bij [bijna] alle professionals uit de zwembranche in de bus. In deze uitgave hebben we weer een mooie mix van artikelen en columns over actuele thema’s uit de zwembranche. We lichten er hieronder een aantal toe. Als jij de volgende gedrukte uitgave ook [thuis] wilt ontvangen, meld je dan vandaag nog aan voor een gratis abonnement.

90 jaar Oostelijk Zwembad Rotterdam

Het iconische Oostelijk Zwembad in Rotterdam bestaat 90 jaar en viert dat jubileum de komende tijd met een reeks feestelijke activiteiten. Manager Alfred van Doorn is trots dat deze unieke mijlpaal is bereikt. “We behoren tot de oudste baden van het land, maar met de nieuwste snufjes op het gebied van techniek.” Het is een bad met een rijke geschiedenis, een rijksmonument ook. Van Doorn voelt zich in de herfst van zijn loopbaan dan ook de koning te rijk in zijn zwembad.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Het drukken en verzenden van ons magazine duurt een week. Zeker in deze tijd kan er in een week veel gebeuren. Meld je daarom vandaag nog aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Houd kinderen zo veilig als nodig en niet zo veilig als kan

Ieder kind wil spelen. Gelukkig maar, want spelen heeft een belangrijke functie voor de persoonlijkheidsontwikkeling van een kind. Bovenal is ‘risicovol spel’ goed voor de fysieke, sociale en intellectuele ontwikkeling. Alleen zien we dit helaas steeds minder. Reden voor wetenschappers van de Universiteit van Utrecht om hier onderzoek naar te doen. Inmiddels is het eerste deel afgerond en zijn de obstakels nu goed in beeld.

Energie besparen: ‘iedereen heeft het in de vingers, letterlijk en figuurlijk’

Het belang van energie besparen is groter dan ooit. Het klimaatvraagstuk wordt steeds urgenter en met de huidige prijsstijgingen lopen de energiekosten meer en meer op. Natuurlijk zijn er verschillende maatregelen die je kunt treffen, maar volgens Bert Lans gaat het er vooral om dat je energie bezuinigen met elkaar doet. De motivatie van medewerkers en gebruikers speelt hierbij een bepalende rol en verdient dan ook de nodige aandacht. Samen is het met eenvoudige maatregelen mogelijk om al op korte termijn resultaten te bereiken.

Waarborging toekomst zwembadbranche

Aan het einde van het jaar maken wij – inmiddels traditiegetrouw – een lijst met zwembaden die het jaar erop worden opgeleverd. Als een zwembad of zwemschool wordt opgeleverd, of klaar is met een renovatie, is dat natuurlijk een memorabel moment. Na een lange periode van besluitvorming, ontwerp en -niet te vergeten- het bouwen zelf kunnen dan eindelijk [weer] de deuren open. Benieuwd welke zwembaden dit traject bijna afgerond hebben en uitkijken naar hun opening volgend jaar? Lees snel verder.

En meer… veel meer!

Zo vertelt Marcel van den Berg hoe het geactualiseerde handboek zwembaden tot stand is gekomen en wat je hier als professional in de zwembranche uit kunt halen. Verder vertelt Johan Steenbergen hoe we ook in de zwembranche een veilig sportklimaat kunnen realiseren en legt Yara van Gendt uit je hoe je kunt ontsnappen aan de ratrace van het leven, door bewuster grenzen stellen en meer rust te pakken. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #86 online via deze link

ZwembadBranche Congres

advertentie

Splash Software