Heb jij ZwembadBranche #74 al gelezen?

Nadat we in maart werden overvallen door het coronavirus, lijkt het erop dat Nederland het virus op dit moment onder controle heeft. Gelukkig kunnen we daardoor ook steeds meer dingen oppakken. Toch moeten we ook de komende maanden leven in de anderhalvemetersamenleving, zo ook de zwembranche. Vandaag ligt ZwembadBranche #74 bij jou in de bus. In deze uitgave verhalen over de zwembranche in coronatijd. Maar daarnaast ook de ‘gewone’ verhalen zoals je die van ons gewend bent. Beetje bij beetje pakken wij ook weer de draad op totdat we straks veilig en verantwoord weer naar ‘normaal’ terug kunnen.

André de Jeu: ‘samen bereiken we meer’

De heropening van de binnen- en buitenbaden kwam sneller dan verwacht. Maar het was zeker geen donderslag bij heldere hemel. Vanuit de VSG werd hier al hard aan gewerkt. André de Jeu: “Wij dachten zelf aan 1 juni, 11 mei kwam ook voor ons als een verrassing”. Het werk van de VSG in al die jaren is hier zeker debet aan. De Jeu is geen onbekende in Den Haag waardoor je in een crisissituatie makkelijker kan schakelen. “Door de goede verstandhouding kun je constructief samenwerken.”


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.15 jaar beleving

We zouden het bijna vergeten, maar ZwembadBranche bestaat dit jaar 15 jaar. Tijdens dit jubileumjaar blikken we graag terug. De afgelopen 15 jaar is er natuurlijk ook veel gebeurd op het gebied van beleving. Het zwembad is naast een plek om te bewegen en te leren zwemmen ook zeker dé plek om te recreëren. We kijken terug met belevingsdeskundigen Walter Jonker, Eduard Leurs en Stan de Haas hoe zij terugkijken op de afgelopen 15 jaar en wat zij verwachten voor de toekomst.

Het drukken en verzenden van ons magazine duurt een week. Zeker in deze tijd kan er in een week veel gebeuren. Meld je daarom vandaag nog aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Een leven lang bewegen

Een gezonde leefstijl is van levensbelang. Ook in deze coronatijd is dat maar weer eens duidelijk geworden. Maar niet alleen voor onze weerstand. Het verhoogt ook de kwaliteit van leven, nu en later. Michael Tieland, Hogeschool van Amsterdam, pleit dan ook voor regelmatig bewegen en verantwoord eten om onze spiermassa op peil te houden en vindt zwemmen uitermate geschikt. “De weerstand in het water stimuleert de spierkracht en bevordert de spiermassa en het is minder blessuregevoelig.”

Het buitenbad in coronatijd

Aan het begin van de zomer weet je nooit precies hoe het buitenbadseizoen zal verlopen. Wel weet je dat bij mooi weer het een gezellige drukte wordt en elke plek op de ligweide wordt benut. Dit jaar ziet het er anders uit. Geen volle zwembaden en ligweides. Geen gekrioel van kinderen, jeugd en gezinnen. Maar de buitenbaden mogen gelukkig wel open. Wij vroegen aan aantal buitenbaden hoe zij omgaan met de maatregelen en hoe hun zomerseizoen er dit jaar uit zal zien.

En meer… veel meer!

Zo vertelt Milo Berlijn hoe je toch gastvrij kunt blijven wanneer veel moet en weinig mag, laat Mandy van der Weijden weten hoe zij aankijkt tegen de resultaten van het onderzoek naar zwemmen en zwemveiligheid en het belang van de brede context van water en geeft Simone Mark tips hoe je op afstand toch dichtbij kan komen. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #74 online via deze link


advertentie

Hellebrekers