Geen nieuw zwembad Lichtenvoorde

Lichtenvoorde krijgt geen nieuw zwembad. De nieuwe coalitie van VVD en Onafhankelijken Oost Gelre heeft de plannen voor nieuwbouw maandagavond van tafel geveegd. VVD en OOG hebben afgesproken geen nieuw zwembad te bouwen, maar om de huidige sporthal en het bad grondig te renoveren. Zwemclub LIVO spreekt van volksverlakkerij en overweegt actie te voeren. LIVO vreest dat de kwaliteit van het zwembad zo slecht is dat de provincie Gelderland het bad zal sluiten. Het vorige college van gemeente Oost Gelre stemde vorig jaar nog in met nieuwbouw.

(Bron: Omroep Gelderland)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij de bouw of renovatie van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

E.B.T.C.


2 gedachten over “Geen nieuw zwembad Lichtenvoorde

 1. Help, het zwembad verzuipt
  Zwembad ‘t Meekenesch is mijn directe overbuur. Oud en krakkemikkig. Regelmatig komt de noodarts in de vorm van de calamiteitenbroeders van brandweer, politie en andere behulpzame diensten aangesneld. Om een drenkeling te reanimeren of wat ontsnapte chemicaliën te vangen. Ouderdom komt immers met gebreken. Eerst nemen ze je wat vitale ledematen af. Buitenbaden en zonneweide worden dan deskundig en resoluut geamputeerd. Om plaats te bieden aan uitzichtloze flatgebouwen die echter nooit wordt gebouwd. Omdat geen mens er wil wonen. Daarna volgt beetje bij beetje de rest. Minder dienstverlening door gebrek aan personeel en minder toegankelijkheid door beperkte openingstijden. Meer onderhoud is nodig maar beperkt zich tot het wekelijks af en aan rijden van verpleegkundigen in de vorm van installatiebedrijven. Zij houden het verzwakte bad al jaren tegen uurtarief in leven en voorkomen daarmee een complete teloorgang. En nu komt er een levensreddend infuus van een spiksplinternieuwe doctorencombinatie VVD/OOG geheten. Voortvarend als ze zijn met indringende waarschuwingen. “Als u als burger niet akkoord met het oplappen van dit uitgemergelde lichaam, ‘t Meekenesch geheten, verhogen we de WOZ en dan is het uw eigen schuld dat de belastingen stijgen.” De jongens en meisje van Livo zijn perplex. Er was hun toch een nieuw wedstrijdbad beloofd in combinatie met een sporthal? Nu staan waarschijnlijk met lege handen wanneer de Provincie het bad gaat sluiten. En ik moet maar zien of ik weet net zulke aardige overburen als vroeger krijg. Levendig. Vitaal. En bruisend van sportieve spetter activiteiten. Binnen en buiten. Daarmee bedoel ik dus niet een sportcomplex van 22 meter hoog op 30 meter afstand van mijn voordeur. Want dat zien die wonderdoctoren van Oost Gelre in de toekomst nog wel zitten. Alleen maar omdat een paar jongens en meisjes zo leuk kunnen volleyballen op eredivisieniveau. Maar dat is niet meer te betalen door een kleine gemeenschap als Oost Gelre (lees Lichtenvoorde).Echter, de bijscholingscursus waar dat wordt uitgelegd, moeten die wonderdoctoren nog volgen.
  Rob Elbers

  1. Wij steunen julllie actie om het zwembad open te houden in Lichtenvoorde
   Onze jeugd en de ouderen in de samenleving hebben er recht op.
   Zij zijn de gebruikers van de toekomst!!

Reacties zijn gesloten.