De feestdagen en social media? Aan het werk!

Feestdagen? Het is nog oktober! De herfstvakantie is net begonnen, de wintertijd is nog niet van start. Voor je gevoel is de zomervakantie net voorbij. Maar het gaat altijd heel snel. Halloween, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst, Oud & Nieuw, de kerstvakantie. Voor je het weet is het weer zover. Het zijn ook vaak drukke tijden en dus is de kans groot dat je niet toekomt aan je social media. Jammer, want deze tijd is juist heel geschikt voor social media. En dus: aan het werk!

Eindejaars tips

Voor je het weet zit je in de gevreesde eindejaarsstress: ‘wat doen we dit jaar eigenlijk met de content op onze social media kanalen voor de feestdagen?’ Het is dan ook helemaal niet zo gek -en zelfs aan te raden- om nu al te beginnen met het plannen en maken van eindejaars-content! De Social Media Monteur geeft een aantal tips om alvast aan de slag te gaan. Zo kun je de laatste weken van het jaar, zonder moeite, je feestelijke content plaatsen.

    • Maak voor alle social media kanalen speciale cover-afbeeldingen, specifiek voor de verschillende feestdagen. Let op! Plan alles goed in. Het lijkt voor zich te spreken, maar check alles nog eens goed. Fijne pakjesavond op 7 december is niet fijn of fijne kerst op 28 december doet het ook niet echt goed…
    • Video’s doen het heel goed op alle social media kanalen. Maak een (korte) video als kerst- of nieuwjaarsgroet! Met het maken daarvan hoef je niet echt te wachten tot de kerstboom staat of de helft van je collega’s al op vakantie is. In het klein kun je alvast een kerstsfeer creëren, genoeg voor een leuke video. Bedenk daarom nu alvast wie/wat/waar en organiseer het. Leuk ook om als team alvast in de stemming te komen.
    • Maak ook meteen nieuwe cover-afbeeldingen en profielfoto’s voor direct na de feestdagen.
    • Heb je speciale evenementen aan het einde van het jaar, plan deze goed in op social media. Denk ook aan erna: filmpjes, foto’s een leuke blog.

Lees ook: Heb je een evenement? 10 redenen om het als event op Facebook te delen!

  • Ben je actief op Facebook en Instagram? Dan kun je nu alvast gaan beginnen met het maken van Instagram- en Facebook stories voor de feestdagen.
  • Download de handige Cheat Sheets van de Social Media Monteur met alle afmetingen voor afbeeldingen op Twitter, LinkedIn en Facebook, dat scheelt gepuzzel!

Met dank aan Social Media Monteur, een onderdeel van New Media Brains.
VConsyst