Contracten nieuw zwembad nog niet getekend

Hoewel eind februari al duidelijk werd dat Defensie alsnog meedoet aan de bouw van een nieuw zwembad in Den Helder, zijn de contracten ruim een maand later nog altijd niet ondertekend. Het is volgens de gemeente ook nog onduidelijk wanneer die handtekeningen wel worden gezet. De marine maakt al jaren gebruik van zwembad De Schots en ook in het nieuwe zwembad zal dat niet anders zijn. Daarom was bij de plannen voor een nieuw zwembad al snel duidelijk dat ook Defensie zou moeten meebetalen.

Dat was het ministerie ook van plan, maar toen eind vorig jaar bekend werd dat er flink bezuinigd moest gaan worden, werd het ondertekenen van de contracten op het laatste moment, letterlijk een paar uur voor de ondertekening, afgezegd. Op 24 februari kwam Defensie alsnog met positief nieuws en liet zij weten toch mee te willen betalen aan de nieuwbouw. De verwachting was dat de contracten vervolgens alsnog snel van alle handtekeningen zouden worden voorzien, maar dat blijkt niet het geval.

‘De contracten zijn nog niet klaar’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Maar die lagen in november 2010 toch al klaar, te wachten op een krabbel? ‘Dat is waar en inhoudelijk zal er ook niet veel veranderd worden, de bedragen die de marine betaald blijven bijvoorbeeld hetzelfde, maar door het uitstel moeten de contracten toch nog even goed worden nagelopen’, aldus de woordvoerder.
Wanneer ze wel worden ondertekend, is op dit moment nog altijd niet bekend.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(Den Helder Actueel)


advertentie

Pomaz