Buitenbad De Fakkel gaat open

Wie op een warme dag wil zonnebaden aan het water, hoeft vanaf 1 juni Ridderkerk niet meer uit. Die dag opent De Fakkel haar buitenbaden. Per zomerdag kunnen er zeker duizend mensen terecht om hun handdoek lekker in het gras neer te leggen en een verfrissend bad te nemen. De drie buitenbaden zijn niet het enige nieuwe in De Fakkel. Een nieuw logo tooit de gevel. Dat logo bestaat uit twee in het water spelende mensen boven de naam. Daarnaast krijgen alle baden een nieuwe naam, gelinkt aan waterdieren. Buiten poedelen de allerkleinsten straks in het zeeleeuwen- en pinguïnbad. Het dolfijnbad is met 25 meter lengte voor de volwassenen. Overal kun je staan; duiken is verboden. Een brede glijbaan mondt uit in het water. Picnicsets maken de zonnewei af.

Begin vorige week zijn de nieuwe baden gevuld met water. ‘De eisen voor de kwaliteit van het water zijn erg hoog. Het is ten opzichte van drinkwater extra gefilterd’, vertelt Angela de Jong van Sport en Welzijn. ‘De laatste bestrating wordt aangebracht en door het leggen van graszoden, ontstaat direct een prachtige mat’. De Fakkel beschikt over drie baden waarvan er altijd twee open zijn, zodat bezoekers van De Fakkel tegelijkertijd binnen en buiten kunnen zwemmen. Zodra het buitenbad opengaat, wordt één van de twee grote binnenbaden gesloten. De Jong: ‘Dat heeft als voordeel dat we met hetzelfde aantal medewerkers kunnen werken. Op drukke dagen roepen we extra medewerkers op’.
De buitenbaden worden op 1 juni in gebruik genomen. ‘Dat is een maand later dan de bedoeling was’, legt De Jong uit. ‘De strenge winter gooide roet in het eten’. Zowel de eerste als de tweede juni is het feest in De Fakkel. De eerste dag zijn basisscholen uitgenodigd voor een sportprogramma. Vervolgens verricht wethouder Henk Dokter de officiële opening.

(Echo)


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

E.B.T.C.