Aziz el Khamssi ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2012’

Op maandag 16 april 2012 is tijdens de ‘Week van het Zwemonderwijs’ de winnaar van de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2012’ bekendgemaakt. De titel ging dit jaar naar Aziz el Khamssi van Sportcentrum West in Rotterdam. Tijdens de finale streden drie finalisten om de eer. Uiteindelijk koos de jury voor Aziz el Khamssi omdat hij door zijn rustige uitstraling de kinderen op hun gemak wist te brengen en hen tevens kon uitdagen om te leren. Khamssi overtuigde de jury door zijn gevarieerde lessen, zijn interactie met de kinderen en zijn overduidelijke passie voor het zwemonderwijs.

De verkiezing is onderdeel van de Week van het zwemonderwijs, die deze week wordt georganiseerd. De zwemleraar is meer dan een persoon met competenties. Vakinhoudelijke kennis is van belang, evenals het kunnen toepassen van didaktiek. Voor de omgang met elkaar is het daarnaast ook van belang te weten met wie je te maken hebt.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.De kandidaten voor de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar’ konden zichzelf aanmelden of worden voorgedragen door een collega door het invullen van een vragenlijst. Uit vele reacties was een drietal kandidaten geselecteerd die op 16 april in de finale om de eer streden. Naast Aziz el Khamssi waren genomineerd: Margriet Hendriks van Laco Lingewaard in Bemmel en Barbara Zeegers van Optisport de Ronde Venen in Mijdrecht. In de finale moesten zij aan een groep kinderen zwemles geven in Zwembad Zaangolf in Koog aan de Zaan, waar de winnaar van vorig jaar Vanessa Neijzing werkzaam is. Een jury heeft op basis van deze zwemlessen de winnaar aangewezen.

Zwemonderwijzer van het jaar is een initiatief van Nationaal Platform Zwembaden | NRZ en het vakblad ZwembadBranche.

Bekijk alle foto’s op facebook.com/zwembadbranche


advertentie

VDH Watertechnology