Zwemparadijs aan de kust via certificaten

IJZENDIJKE – Om het zwemparadijs met health spa, Salt Life Paradise, aan de Zeeuws-Vlaamse kust van de grond te krijgen, wil initiatiefnemer Kees Vermeer certificaten uitgeven. Inwoners en de toeristische sector investeren dan in dit zwemparadijs. Deze coöperatiegedachte is overigens niet nieuw. Bedrijven als Suikerunie en Campina Melkunie pasten deze methode volgens Vermeer al toe. “Coöperatief deelnemen kan een ieder in Zeeuws-Vlaanderen, maar ook daarbuiten. Texel is hier een mooi voorbeeld van.
De inwoners hebben geïnvesteerd in een zwembad met golfslagbad en glijbanen, met een midget golfbaan en tennisbaan erbij. Het veer dat de mensen naar Texel brengt, is tot op heden nog steeds in handen van de inwoners. “De gemeente Texel was ook participant in het zwembad, zodat de bewoners vertrouwen hadden in deze financiering. “De gemeente Sluis zou daarom hetzelfde moeten doen om vertrouwen te wekken door een deel van de toeristenbelasting te reserveren.”
Salt Life Paradise is een slechtweervoorziening in de vorm van waterpret/wellness waarbij zout grondwater wordt gebruikt dat alleen bij een kustlijn is te vinden. Het wordt gefilterd door natuurlijke zandlagen en zo gescheiden in zoet en extra zout water. Dit is zeer geschikt voor gebruik in wellnesscentra. Bezoekers kunnen zwemmen van zoet naar zout water zonder menging van de watersoorten. Het ene moment zwem je, het andere moment drijf je, zoals in de Dode Zee.
Als locatie wordt gedacht aan de duinen bij Groede.

(Bron: De Ondernemer)


advertentie

XS2 voor Zwembaden