Zwembadmedewerkers vervolgd om verdrinking Syrisch meisje Rhenen

Vandaag was de uitspraak in de verdrinkingszaak van Rhenen. Eerder had het Openbaar Ministerie 120 uur werkstraf geëist, omdat het vijftal niet goed op het meisje zou hebben gelet. Volgens het OM hadden ze niet afgesproken wie waar toezicht hield en gaven ze te weinig aan elkaar door.

De rechter heeft de zwembadmedewerkers veroordeeld tot 60 uur werkstraf, omdat de rechter van mening is dat ze schuld hebben aan de verdrinking van een meisje tijdens het schoolzwemmen. De drie badmeesters hebben te routinematig gehandeld en communiceerden te weinig, waardoor het meisje ongezien naar het diepe bad kon gaan en daar verdronk. De 9-jarige Salam uit Syrië was pas kort in Nederland en het was op school en in het zwembad bekend dat ze niet kon zwemmen en geen Nederlands sprak. De rechter oordeelde echter dat ze na afloop van de zwemles toch niet speciaal in de gaten is gehouden. De twee leerkrachten die erbij waren, zijn door de rechter vrijgesproken.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Klik hier voor het complete verslag op rechtspraak.nl

Later meer


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier