Zwembad Zuid in Schiedam blijft toch open

Het Schiedamse Zwembad Zuid blijft nog tien jaar open. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond bepaald in een drukbezochte vergadering. Burgemeester en wethouders wilden het zwembad in eerste instantie sluiten om geld te besparen. Het Zwembad Zuid is technisch afgeschreven. Om het open te houden moet het gerenoveerd worden. Wethouder Mosterd van Sport en Financiën waarschuwde de gemeenteraad vooraf dat het jaarlijks alleen al 500.000 euro kost om het zwembad open te houden. 
Daarom zal er dus meer bezuinigd moeten worden op andere uitgaven. ???’Hou er rekening mee, gemeenteraad, dat u een duur besluit neemt als u het zwembad openhoudt’, zei wethouder Mosterd woensdagavond. De gemeeteraad schrok niet van dit argument. De meeste partijen vinden de functie van het zwembad te belangrijk voor de omliggende wijken.??

Omwonenden van het zwembad hebben fel geprotesteerd tegen de voorgenomen sluiting. Ze richtten een actiecomite op dat met eigen onderzoeken de politiek in Schiedam op andere gedachten wist te brengen. Volgens de bewoners begint het zwaarste werk nu pas. Het actiecomite wil namelijk proberen investeerders te vinden en geld in te zamelen voor nieuwbouw als het huidige zwembad over tien jaar echt gesloten moet worden. 


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(RTV Rijnmond)


advertentie

Hellebrekers