Wat was in het ‘coronajaar’ 2020 jouw geluksmoment?

Gisteren keek ik naar ‘M’. Deze keer ging het niet helemaal over corona, maar helaas blijken er naast corona ook nog andere problemen in de wereld te zijn. Gelukkig hoorde ik ook wat bemoedigends. Deze dagen vraagt Margriet gasten naar hun lichtpuntje van het jaar 2020. Wat zou jij graag willen meenemen uit dit jaar? Hoewel wij allemaal dit jaar zo snel mogelijk willen vergeten en hoopvol uitkijken naar een beter 2021, is het zeker ook belangrijk om niet het hele jaar af te doen als één en al ellende. Er zijn natuurlijk ook mooie dingen gebeurd.

Glas halfvol

Het blijkt dat ons brein erop gericht is om eerder dingen te onthouden die niet goed gaan, dan dingen die wel goed gaan. Een overlevingsstrategie die nog is overgebleven uit een ver verleden. Gevaar lag altijd op de loer en dus moest je continu op je hoede zijn. Maar inmiddels leven wij op een hele andere manier en is het beter om ons niet steeds te focussen op gevaar en wat er misgaat. Sterker nog, het blijkt dat dit ons juist nog ongelukkiger maakt. Oftewel: het glas is halfvol. Maar dat is niet altijd gemakkelijk. Soms zit het gewoon echt niet mee. De coronacrisis en de lockdowns brengen voor veel mensen ellende, zowel voor hun privé- als werksituatie. Daarnaast maakt de onzekerheid het ook lastig. Maar laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘Niet elke dag is goed, maar er ziet iets goed in elke dag’.

Wat was jouw geluksmoment?

Wanneer de coronacrisis echt voorbij is en wij af zijn van alle maatregelen is onzeker. De toekomst zal dit uitwijzen, hoopvol kijken wij uit naar 2021. Zeker is dat wij een bizar jaar afsluiten dat we graag zo snel mogelijk willen vergeten. Maar helemaal vergeten hoeven we het toch ook weer niet. Het jaar kende namelijk ook geluksmomenten. Laten wij die vooral niet vergeten. Het jaar was niet echt geweldig, maar wat voor geweldigs zat er in dit jaar: wat was jouw geluksmoment van 2020?

RBI Corrosion