Vianen staakt bouw multifunctioneel centrum

De gemeente Vianen stopt met de bouw van het multifunctionele centrum (MFC) met sportzalen, een theater, een danszaal, vergaderzalen een zwembad en een jongerencentrum. Het besluit viel omdat het gebouw duurder dreigde te worden dan begroot. De aanbesteding die de gemeente uitschreef, viel hoger uit dan het beschikbare budget. Ook waren er tegenvallers in de exploitatie, zoals een foutieve aanname in de opbrengsten van de horeca.
Het gebouw zou in veertig jaar worden ageschreven, maar het college wilde de gemeente niet zoveel jaar met extra uitgaven opzadelen. Het plan werd gemaakt na de brand in sportcentrum Helsdingen in 2003.
Vianen gaat nu met de betrokkenen om tafel om uit te zoeken wat nu moet gebeuren. Zo is onduidelijk wat gebeurt met de woningbouw in hetzelfde gebied en wat het lot is van het zwembad Helsdingen, dat vanwege de komst van het MFC de deuren zou sluiten.

(Bron: RTV Utrecht)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

E.B.T.C.