Verkiezing ‘Zwembad van het jaar’

Vanaf 1 november 2010 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete zwembad op www.zwembadvanhetjaar.nl. Alle zwembaden in Nederland doen mee aan de verkiezing. Zwembadbezoekers worden opgeroepen hun stem uit te brengen en maken daarmee kans op leuke prijzen, waaronder een reis voor 2 personen naar het grootste zwembad ter wereld in Sharm el Sjeik in Egypte.

Goud?
Bij het uitbrengen van een stem wordt een beoordeling gevraagd voor drie criteria: prijs/kwaliteit, klantvriendelijkheid en hygiëne. Per provincie dingt vervolgens het zwembad met de hoogste gemiddelde score (en een minimum aantal van 100 stemmen) mee naar de titel ‘Zwembad van het Jaar’. Door deze opzet maken ook kleinere zwembaden kans om de verkiezing te winnen. Het beste zwembad van iedere provincie wordt vervolgens bezocht door een aantal mystery guests, die verslag uitbrengen aan de vakjury. Op 17 december 2010 maakt de vakjury de landelijke winnaar bekend. Het winnende zwembad ontvangt naast de nodige publiciteit ook een bijzondere prijs: een ‘gouden startblok’.

Zilver?
Voor zwembaden is het dus zaak om veel stemmen te krijgen. Zwembaden worden hierin ondersteund door banners voor de eigen internetsite, flyers die aan zwembezoekers kunnen worden uitgedeeld en een persbericht voor in de lokale krant. Maar er zijn vele manieren om stemmen te krijgen. Het zwembad dat dit op de meest originele, ludieke en effectieve manier doet maakt kans op het zilveren startblok. De zwembaden die willen meedingen naar het zilveren startblok kunnen zich tot woensdag 8 december 2010 aanmelden via www.zwembadvanhetjaar.nl.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Groen?
Maar welk zwembad is het groenste zwembad van Nederland? Met deze verkiezing wordt aandacht gevraagd voor een duurzame levensstijl en maatschappelijk verantwoord ondernemen door zwembaden. Op 11 november 2010, de Dag van de Duurzaamheid, gaat de verkiezing officieel van start. Duurzame zwembaden kunnen zich voor de titel ‘groenste zwembad van Nederland’ tot 20 november 2010 kandidaat stellen via www.zwembadvanhetjaar.nl. Drie zwembaden worden vervolgens door de vakjury genomineerd en de winnaar wordt op 1 december 2010 bekend gemaakt en ontvangt het ‘groene startblok’. Tevens wordt de verkiezingsbijeenkomst op vrijdag 17 december 2010 in het groenste zwembad van Nederland gehouden.

Organisatie?
De verkiezing van ‘Zwembad van het Jaar’ is een initiatief van ikzwem.nl in samenwerking met onder andere NPZ|NRZ, RECRON, KNZB, VSG, Buurtlink.nl en Vote Company.
Kijk voor meer informatie op www.zwembadvanhetjaar.nl


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier