Exploitant wil flink hogere bijdrage van Soest

SRO wil dat de gemeente Soest structureel fors meer bijdraagt in de exploitatie van het Spleasure Centrum. Het gaat om enkele tonnen per jaar. Soest is volgens wethouder Jannelies van Berkel niet van plan aan deze wens tegemoet te komen. “Zij willen de hoofdprijs, en die gaan wij niet betalen”, stelt de wethouder. “In de exploitatie-overeenkomst staat dat het exploitatierisico bij SRO ligt. Als wij het bedrag betalen wat zij willen, dan kunnen we het zwembad net zo goed weer zelf gaan exploiteren. Ik hecht heel erg veel waarde aan een zwembad in Soest, maar niet tegen elke prijs.”
Het oorspronkelijk Amersfoortse SRO exploiteert het Spleasure Centrum sinds 2002. Het contract heeft een looptijd van vijf jaar, die in principe steeds met vijf jaar wordt verlengd. Het nu lopende contract loopt op 31 december 2011 af. SRO heeft aangegeven de exploitatie te willen voortzetten, maar dan wel met fors meer gemeentesubsidie. De gemeente Soest moet daar dit jaar een besluit over nemen.

Wethouder Jannelies van Berkel sluit op dit moment niet uit dat het contract met SRO wordt beëindigd, en dat de exploitatie van het Spleasure Centrum opnieuw wordt anbesteed. Opnieuw aanbesteden is nodig als de gemeente zou besluiten niet langer met SRO verder te willen, maar een nieuwe aanbesteding kan ook nodig zijn als de exploitatievoorwaarden wezenlijk veranderen, bijvoorbeeld vanwege een veel grotere gemeentelijke bijdrage. De onderhandelingen tussen de gemeente en SRO moeten overigens nog beginnen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.(De Gooi- en Eemlander)


advertentie

E.B.T.C.