Vanessa Neijzing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2011’

Op dinsdag 10 mei 2011 is tijdens de Week van het Zwemonderwijs de winnaar van de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2011’ bekend gemaakt. De titel ging dit jaar naar Vanessa Neijzing van Zwembad De Watering in Wormerveer. Tijdens de finale een dag daarvoor streden drie finalisten om de eer. Uiteindelijk koos de jury voor Vanessa Neijzing omdat zij door haar rustige uitstraling de kinderen op hun gemak wist te brengen en hen tevens kon uitdagen om te leren. Neijzing overtuigde de jury door haar overduidelijke passie voor het zwemonderwijs en de aandacht voor elk kind in het bijzonder.

De verkiezing past mooi bij de Week van het zwemonderwijs die dit jaar als thema heeft: ‘Zwemtrots! Hoe leer jij Nederland zwemmen?’. Tijdens deze week staat op inspirerende wijze de professionalisering van het vak zwemonderwijs centraal, met speciale aandacht voor ErvaringsGericht ZwemOnderwijs.

De kandidaten voor de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar’ konden zichzelf aanmelden of worden voorgedragen door een collega door het invullen van een vragenlijst. Uit vele reacties was een drietal kandidaten geselecteerd die op 9 mei in de finale om de eer streden. Naast Vanessa Neijzing waren genomineerd: Baukelien Kuiper van Sport- en Recreatiebad De Waterwyck te Steenwijk en Marco Kuijpers van zwembad De Windas in Bergschenhoek. In de finale afgelopen maandag 9 mei hebben zij aan een groep kinderen zwemles geven in Het Sloterparkbad te Amsterdam, waar de winnaar van vorig jaar Susanne Heeremans werkzaam is. Een jury heeft op basis van deze zwemlessen de winnaar aangewezen.

RBI Corrosion