Vanessa Neijzing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2011’

Op dinsdag 10 mei 2011 is tijdens de Week van het Zwemonderwijs de winnaar van de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2011’ bekend gemaakt. De titel ging dit jaar naar Vanessa Neijzing van Zwembad De Watering in Wormerveer. Tijdens de finale een dag daarvoor streden drie finalisten om de eer. Uiteindelijk koos de jury voor Vanessa Neijzing omdat zij door haar rustige uitstraling de kinderen op hun gemak wist te brengen en hen tevens kon uitdagen om te leren. Neijzing overtuigde de jury door haar overduidelijke passie voor het zwemonderwijs en de aandacht voor elk kind in het bijzonder.

De verkiezing past mooi bij de Week van het zwemonderwijs die dit jaar als thema heeft: ‘Zwemtrots! Hoe leer jij Nederland zwemmen?’. Tijdens deze week staat op inspirerende wijze de professionalisering van het vak zwemonderwijs centraal, met speciale aandacht voor ErvaringsGericht ZwemOnderwijs.

De kandidaten voor de verkiezing ‘Zwemonderwijzer van het jaar’ konden zichzelf aanmelden of worden voorgedragen door een collega door het invullen van een vragenlijst. Uit vele reacties was een drietal kandidaten geselecteerd die op 9 mei in de finale om de eer streden. Naast Vanessa Neijzing waren genomineerd: Baukelien Kuiper van Sport- en Recreatiebad De Waterwyck te Steenwijk en Marco Kuijpers van zwembad De Windas in Bergschenhoek. In de finale afgelopen maandag 9 mei hebben zij aan een groep kinderen zwemles geven in Het Sloterparkbad te Amsterdam, waar de winnaar van vorig jaar Susanne Heeremans werkzaam is. Een jury heeft op basis van deze zwemlessen de winnaar aangewezen.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.
advertentie13 gedachten over “Vanessa Neijzing ‘Zwemonderwijzer van het jaar 2011’

 1. We zijn heel erg trots op je!

  Ron en je zoontje Bart.

 2. Gefeliciteerd!
  Vanessa is uiteraard de beste! onze dochter Sabine gaat ook als een speer met zwemles bij juf vanessa! Ik hoop dat ze onze andere kinderen net zo goed zal leren zwemmen in de toekomst! Ga zo door meid!

  dikke kus,
  Eppo, Rebecca, Sabine, Michelle, Ruben

 3. Gefeliciteerd!
  Je bent een super goede Juf
  goed gedaan

  Iwan en Tine
  en kids

 4. Hee vanessa, goed gedaan meissie!!!!
  Gefeliciteerd!!!

  Alex, Iris en Rens

 5. Wij zijn heel trots op je! En wij weten zeker dat voor al ‘jouw’ jeugdleden hetzelfde geldt!

 6. Vanessa van hartegefeliciteerd met het behaalde resultaat
  geweldig mooi.
  Vele groetjes ouwe opa

 7. Hee Vanes,

  mans hoor, goed gedaan! Gefeliciteerd!!

  Groetjes Tinezzz en Bart en Tjez!

 8. G E F E L I C I T E E R D !!!
  IK BEN ECHT BLIJ VOOR JE EN BEN SUPER TROTS OP JE EN DAT DANI NU TOEVALLIG LES KRIJGT VAN JE!!! TJA WIE HAD DAT OOIT GEDACHT!!!

 9. `Top vanessa’

  Ik ben blij om met de beste zwemonderwijzer van het hele land in een team te mogen werken.

  groetjes Hans.

 10. Beste Vanessa,

  Via jouw voorbeeld leert Nederland met plezier veilig zwemmen! …

  Van harte gefeliciteerd!

  Han Witvoet , Algemeen Directeur Sportfondsen Groep

Reacties zijn gesloten.