15 oktober ZwembadBranche Dag

Summerschool in het zwembad (1)

In de zomer neemt men graag een duik in het zwembad om af te koelen, maar veel meer bewegen is er vaak niet bij. Liever ligt men lekker te zonnen of zit men op een terrasje met een rosétje. Maar nog leuker is het natuurlijk om als als zwembad een activiteit te organiseren waarmee je de mensen in beweging bengt. Voor de liefhebber zijn er genoeg activiteiten te bedenken die je juist als (buiten)bad in de zomer kan aanbieden. Bij deze een paar activiteiten ter inspiratie.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwemlesmaterialen? 👉 Klik hier.Wie doet er mee?

Sommigen activiteiten zijn makkelijk te integreren in het programma, voor andere moet je even kijken of je kunt samenwerken met partners in de omgeving. Je kunt het bijvoorbeeld in een toernooivorm gieten met aansluitend een BBQ. Of je organiseert een foodfestival met de lokale horeca en middenstand. Of je werkt samen met het fitnesscentrum of een andere sportvereniging. Hoe dan ook zoiets is zeker interessant voor jouw zwemliefhebbers in de zomer.

1. Frisbeeën

Frisbeeën doet je waarschijnlijk vooral denken aan vroeger als tijdverdrijf op het strand of in de tuin. Maar frisbeeën is wel degelijk ook een sport en er zijn verschillende varianten, de meeste bekende is waarschijnlijk ultimate frisbee. Dit wordt gespeeld in zalen, op het veld, op het strand. En waarom niet ook op de ligweide van het buitenbad?

2. Disc Golf

De minder bekende, maar zeker net zo leuke variant op frisbee is Disc Golf. Dit speel je individueel en het heeft wat weg van golf. Met zo min mogelijk worpen moet de Disc Golf speler een traject afleggen. De disc moet uiteindelijk in de polehole worden gegooid, een metalen mand op een standaard. En om het moeilijk te maken hangen er bovenin de mand kettingen die de frisbee kunnen tegenhouden. Net als bij gewone golf zijn hier verschillende hindernissen, zoals water en bomen.

3. Beachvolleybal

Wie aan zomerse vakantieoorden denkt, denkt gelijk aan: zon, zee, strand en beachvolleybal. Deze variant op zaalvolleybal mag dan ook zeker niet in dit rijtje ontbreken. De ligweide van een buitenbad is hier zeer geschikt voor. En nog leuker is natuurlijk, hoe kan het ook anders, een volleybaltoernooi in het zwembad. Meer dan een bal en een net heb je niet nodig. En natuurlijk een leuke afsluiting om het compleet te maken.


advertentie

VDH Watertechnology