SportPlaza Tiel krijgt Vignet Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

SportPlaza Tiel voldoet aan de normen die de Sportfondsen Groep NV stelt om in aanmerking te komen voor het certificaat Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen. Vrijdag 14 augustus kreeg de directeur van SportPlaza Tiel Bas Corbijn, het vignet wat bij het certificaat hoort uitgereikt.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is politiek gezien een hot item. Ook Sportfondsen Nederland is hier al jaren mee bezig en probeert vanuit haar missie “ Optimale waarde” inhoud te geven aan het MVO. Het MVO gaat verder dan alleen maar energie besparen en goed zijn voor het milieu. MVO is het een zoektocht naar het evenwicht tussen economie en ecologie. MVO betekent dat je als ondernemer streeft naar zowel winst (Profit) als naar positieve effecten voor het milieu (Planet) en voor de mensen binnen en buiten de organisatie (People). Tegenwoordig wordt dit ook wel vertaald in duurzaam ondernemen en duurzaam bouwen. Binnen Sportfondsen Nederland wordt gewerkt aan de concretisering van het MVO door een optimale balans te vinden tussen People, Profit en Planet. Aangesloten organisaties van Sportfondsen Nederland krijgen het certificaat als er in 2009 wordt voldaan aan 5 duurzaamheidsdoelen met betrekking tot Planet, deze zijn:

  • Er moet een energie- en milieuplan aanwezig zijn.
  • Keurmerk “Veilig & Schoon” zwembad is gehaald.
  • Monitoring van energieverbruiken.
  • Duurzaamheid is een vast agendapunt in het lokale werkoverleg.
  • Er wordt groene stroom ingekocht.

Voor 2010 worden er andere doelen, met name die betrekking hebben op de People en Profit toegevoegd zodat er sprake is van een continu Maatschappelijk Verantwoord verbeterproces.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

E.B.T.C.