People, Planet Profit & Pools bij Managersmeeting Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

Duurzaam ondernemen in de zwembadbranche is het onderwerp van de jaarlijkse managermeeting van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, die plaatsvindt op 29 september 2009. Gastheer is Bob Crebas (oprichter van Marktplaats.nl), Maurits Groen (de man die Al Gore naar Nederland haalde) is dagvoorzitter. Tijdens de workshoprondes wordt duurzaamheid in zwembaden via de 4 P’s People, Planet, Profit en Pools praktisch uitgewerkt.

People, planet, profit & poolsThema
Duurzaamheid gaat over zorg voor de omgeving. Binnen de zwembadbranche wordt die omgeving gemaakt door mensen en accommodaties. Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ stelt tijdens het bijzondere evenement een aantal vragen aan de orde. Hoe laten wij onze medewerkers op een prettige manier werken? Kunnen onze gasten comfortabel en op een verantwoorde manier in ons zwembad verblijven? Hoe kan ons zwembad bijdragen aan een schoner milieu waar mensen in de toekomst nog steeds plezier van hebben? Hoe ga ik om met de markt? Hoe zorg ik ervoor dat er in de toekomst nog steeds omzet wordt behaald en dat mijn producten aansluiten op de behoeften van de consument? Hoe kan ik de financiële geldstromen verder uitbouwen?


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Een nieuwe weg
Met de Managersmeeting wil het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ zwembadmanagers verrassen, inspireren en motiveren om de dagelijkse praktijk op de werkvloer vanuit een nieuwe invalshoek te bekijken. Dit wordt bereikt door inspirerende thema’s en daarbij passende locaties. Vorig jaar werd met de Managersmeeting een nieuwe weg ingeslagen en werd het thema ‘Sales’ gekoppeld aan de Business Universiteit Nyenrode in Breukelen. Dit jaar krijgt dit succesvolle evenement een vervolg met het thema ‘Duurzaamheid’.

Laat u inspireren
De Managersmeeting vindt dit jaar plaats op 29 september van 12:00 tot 21:00 uur in Brennels Buiten in Kraggenburg in de Flevopolder. Brennels Buiten is een unieke locatie die duurzaamheid ademt en die bezoekers bewust probeert te maken van het belang van duurzaamheid. Brennels Buiten is het voorbeeld dat duurzaamheid en ondernemerschap hand in hand gaan en daarmee een inspirerende locatie voor de Managersmeeting 2009.

Dresscode: Teenslippers of kaplaarzen?
De Managersmeeting 2009 wordt in vele opzichten anders dan anders. Het weer zal een grote rol gaan spelen bij de beleving van deze dag. Op Brennels Buiten is het ‘buiten’ letterlijk aanwezig. Er wordt gestart in het grand cafe, daarna vinden de workshops plaats in tipi-tenten, een amfitheater of, bij een stralende zon, in de openlucht. Op 29 september laat u uw kledingkeuze afhangen van het weer. Bij regen zijn kaplaarzen, paraplu en warme jas belangrijk. Maar wanneer de zon schijnt, kunt u op teenslippers en in luchtige kleding verschijnen.

Programma, sprekers en workshops
Het programma van de Managersmeeting bestaat uit een plenair gedeelte met inspirerende sprekers. Maurits Groen, directeur en oprichter van communicatieadviesbureau MGMC, is dagvoorzitter van de Managersmeeting. Daarnaast verzorgt Groen een presentatie over People, Planet, Profit & Pools. Groen richtte in 1982 het eerste Nederlandse milieucommunicatiebureau op. Zijn bedrijf adviseert bedrijven, overheden en NGO’s, geeft zelf boeken uit en distribueert films. In 2006 en in 2008 haalde hij Al Gore naar Nederland en vertaalde diens boek.

Het plenaire gedeelte wordt gevolgd door drie workshoprondes. Aanwezigen kunnen kiezen uit zes workshops, verdeeld over de categorieën People, Planet & Profit.

People
– Leefstijlprogramma door Marlon Muller, hoofd afdeling Zwembaden Gemeente Den Haag
– Energiemanagement door Antoinette van Alphen, directeur MTC Outdoor Europe

Planet
– Waterbehandeling & Duurzaamheid, Maarten Keuten, onderzoeker TU Delft & Hellebrekers Technieken
– Maatschappelijk verantwoorde hygiëne door Bert Schulting, JohnsonDiversey

Profit
– Eneco New Energy door Koen Gommers en Willem Malda
– Duurzame energie & zwembaden door Mark van Seventer en Folkert Linnemans, E kwadraat advies

Aanmelden
U kunt zich tot uiterlijk 15 september 2009 aanmelden bij Nationaal Platform Zwembaden | NRZ. Kijk voor aanmelden en meer informatie over Brennels Buiten en het programma op www.npz-nrz.nl/scholing.


advertentie

Hellebrekers