Oude Pekela krijgt compleet nieuw overdekt zwembad

De gemeente Pekela gaat zwembad Atlantis vervangen door een nieuw overdekt zwembad. Dat heeft wethouder Etze Dijk vanmorgen bekend gemaakt op een persconferentie. Atlantis is al jaren noodlijdend en drukt zwaar op de gemeentelijke begroting. Door juist nieuw te bouwen kan Pekela aanzienlijk op de kosten besparen en blijft een belangrijke voorziening voor ons dorp behouden. De gemeente legt jaarlijks ruim 700-duizend euro op Atlantis toe. Daarnaast moet het zwembad gerenoveerd worden voor een bedrag van bijna 2 miljoen euro. Volgens Dijk is het daarom veel verstandiger om Atlantis te slopen en te vervangen door een kleiner en goedkoper zwembad. De kosten worden geraamd op 1,7 miljoen euro en dat is minder dan de 2 miljoen euro die nodig is voor renovatie. Ook kan de jaarlijkse bijdrage straks met een half miljoen euro naar beneden.
Het nieuwe overdekte zwembad wordt wel simpel en sober van opzet. Het bad krijgt een afmeting van 15 x 7,5 meter en blijft daardoor geschikt voor zwemlessen en om baantjes te trekken. De sauna, het bubbelbad en de glijbaan verdwijnen in de nieuwe opzet. Ook de kegelbaan en het restaurant gaan dicht. Door een beweegbare vloer te plaatsen kunnen ook de diverse doelgroepen, zoals mensen met reuma, het zwembad blijven gebruiken.
Het is de bedoeling dat Atlantis op 1 januari 2011 een jaar lang dichtgaat voor sloop en nieuwbouw. Een gedeelte van het personeel zal zijn baan verliezen, maar het is nog niet bekend hoeveel dat er zullen zijn. De medewerkers die in dienst zijn bij Sportfondsen Nederland en Synergon blijven daar op de loonlijst staan, maar de gemeente verbreekt wel de contracten met die partijen.
Omdat er in het nieuwe zwembad straks niet meer echt recreatief kan worden gezwommen krijgt het Heeresmeer een kleine upgrading. “We denken bijvoorbeeld aan het plaatsen van speeltoestellen,” aldus Dijk. De plannen zijn echter nog niet dusdanig concreet dat hij daarover verregaande uitspraken kan doen. “Daarnaast is het woord ook nog aan de politiek.”
De gemeenteraad van Pekela zal de plannen, zoals Dijk die vanmorgen ontvouwde, nog wel moeten goedkeuren. Dat gebeurt in november.

(Bron: PrachtigPekela.nl – Jeannette Niemeijer)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

Pomaz