Bezoekers zwembad Katwijk naar ziekenhuis

Tweeëndertig bezoekers van een zwembad in Katwijk aan Zee zijn vrijdagavond met klachten naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente Katwijk.Er waren ongeveer 200 bezoekers en tien personeelsleden in zwembad Aquamar. Tegen negen uur kreeg een aantal van hen last van rode ogen, hoesten, braakneigingen en een prikkelende keel. Het gebouw werd ontruimd en de mensen gingen naar het politiebureau aan de overkant.
De mensen die in het ziekenhuis waren opgenomen maakten het ’s avonds laat ”naar omstandigheden redelijk”, aldus de woordvoerster. Zij mochten echter nog niet naar huis, omdat de brandweer de oorzaak van hun klachten nog niet had weten te achterhalen. Het incident leek niet te zijn veroorzaakt door chloor of door een technische storing, zo bleek uit metingen.
Niet alle zwemmers hadden klachten. Behalve de 32 die naar de ziekenhuizen zijn gebracht, gingen ook mensen op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost. Toen de klachten ontstonden werd er in het zwembad recreatief gezwommen en er waren duikers bezig.

(Bron: ANP)


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie