15 oktober ZwembadBranche Dag

Noorderparkbad krijgt steeds meer vorm

Het stadsdeel bereidt de bouw van een nieuw zwembad voor op de plek van het huidige zwembad aan de Sneeuwbalweg: het Noorderparkbad. Het wordt een echt familiebad met prima faciliteiten voor verenigingen. Bovendien wordt het een zeer duurzaam zwembad: 75 procent minder energie- en 85 procent minder waterverbruik. De plek van de horeca is zo gekozen dat straks niet alleen de gasten van het bad er terecht kunnen maar ook de bezoekers van het Noorderpark. Door het huidige zwembadterrein anders in te richten, komt er ruimte voor een toegang naar het Noorderpark vanuit Floradorp.

De afgelopen maanden heeft het stadsdeel de verschillende mogelijkheden voor de inrichting van de kavel onderzocht; welke baden zijn er straks en waar precies op het terrein; waar komt de entree, het nieuwe hoofdgebouw, de ligweide, de horeca en het parkeerterrein. De resultaten zijn vastgelegd in het projectbesluit Noorderparkbad dat het dagelijks bestuur 8 maart heeft voorgelegd aan de deelraad.

Portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Sport Kees Diepeveen: ‘De lat ligt erg hoog. We willen de zwemmende Noorderling en Amsterdammer het beste bieden en doen dat bovendien in een rap tempo. Onze inzet is dat het Noorderparkbad eind 2014 opengaat. Met dit projectbesluit leggen we een stevige basis voor het halen van onze ambities.’


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.In juni 2010 ging de deelraad akkoord met het strategiebesluit een nieuw zwembad te bouwen op de locatie van het huidige Floraparkbad aan de Sneeuwbalweg. Op dit terrein is het mogelijk een ligweide met een of meer buitenbaden te realiseren. Tegen de landelijke trend in krijgt Amsterdam-Noord een nieuw buitenzwembad. In het voorstel aan de raad staan totaal nu drie 25 meter baden opgenomen: twee binnen en één buiten. Daarnaast komt er binnen nog een activiteiten/doelgroepenbad van 10m x15m, een peuterbassin van 50m2 en een(tube)glijbaan. Buiten, aan de ligweide, wordt niet alleen een 25 meterbad gebouwd maar ook een recreatiebad met glijbaan en een nieuw peuterbad. In het Noorderparkbad gaan de verenigingen er flink op vooruit. Zij krijgen bijvoorbeeld een eigen entree en verenigingsruimte

Tijdens de bouw van het nieuwe zwembad blijft het huidige binnenbad van het Floraparkbad gewoon open. De komende jaren voert het stadsdeel alleen de wettelijke verplichte maatregelen aan het bad uit op het gebied van veiligheid en hygiëne. Om nu al flink op de energiekosten te besparen wordt het bad alvast aangesloten op het gemeentelijk Warmtenet.

Tijdens de commissievergadering Ruimtelijke Ordening van 9 maart werden de plannen gepresenteerd aan de commissieleden. Op 13 april bespreken zij het voorstel en aansluitend behandelt de deelraad het projectbesluit op 20 april.


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier