15 oktober ZwembadBranche Dag

Nieuw zwembad aan ‘Bentinckspark aan de Vaart’

Het meest noordelijk gelegen deel van het Bentinckspark wordt het Bentinckspark aan de Vaart genoemd. Het gebied wordt omsloten door de Galileilaan, De Vos van Steenwijklaan, het kanaal en de milieustraat van Area. Met de verhuizing van de korfbalvereniging naar een andere plek komt er bijna acht hectare beschikbaar voor nieuwe commerciële ontwikkelingen. Welke ontwikkelingen er komen, staat nog open. Maar dat er een nieuw zwembad wordt gebouwd staat vast.

Wethouder Klaas Smid: ‘Bentinckspark aan de Vaart wordt dé regionale trekker van het Bentinckspark. Dit jaar moet de aanbestedingsprocedure afgerond zijn. Dit is een complexe opdracht waarbij we heel zorgvuldig te werk gaan.’

De ontwikkeling van Bentinckspark aan de Vaart laat de gemeente over aan de markt. Uit de marktoriëntatie is gebleken dat de belangstelling voor de ontwikkeling van dit gebied er zeker is. Het is de bedoeling dat marktpartijen zorgen voor het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de exploitatie van alle voorzieningen inclusief het zwembad. De markt weet namelijk als geen ander welke concepten wel en niet haalbaar zijn. De gemeente toetst uiteraard of de plannen wel passen bij Hoogeveen en Bentinckspark. Ook stelt de gemeente paal en perk aan hoeveel en hoe hoog er gebouwd mag worden. Net als de rest van Bentinckspark is groen en ruimte ook hier van belang.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Het huidige zwembad De Dolfijn stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Het heeft zijn langste tijd gehad: noch de sportief recreatieve voorzieningen, noch de technische installaties voldoen aan de huidige eisen. Bentinckspark aan de Vaart is dé plek voor de bouw van een nieuw zwembad, dat geschikt is voor verschillende groepen gebruikers.

(regiohoogeveen.nl)


advertentie

VDH Watertechnology