Nieuw zwembad ondanks bezuinigingen

Alblasserdam gaat de komende tijd verder met forse bezuinigingen. Diverse maatregelen moeten anderhalf miljoen euro per jaar opleveren. Maar een nieuw zwembad gaat er in 2015 ‘gewoon’ komen. Maar het wordt waarschijnlijk wel een iets kleinere variant dan eerst de bedoeling was. Het nieuwe bad krijgt waarschijnlijk alleen de status van een instructiebad. Officiële zwemwedstrijden kunnen dan niet meer gehouden worden in het Damdorp.
‘Onze begroting staat een groter bad gewoonweg niet toe’, vertelt financieel wethouder Peter Verheij. ‘Daarbij komt ook dat we zien wat er in omliggende gemeenten gebeurt. Dordrecht heeft net een groot zwembad geopend, in Papendrecht is de aanbesteding voor een nieuw zwembad met Olympische afmetingen zo goed als rond.’

De kleinere variant voor een nieuw te bouwen zwembad in Alblasserdam is besproken met afgevaardigden van de zogenaamde Natte Groep, waarin met name de zwemverenigingen vertegenwoordigd zijn. Zij hebben nog een nieuw voorstel gedaan voor een bad met een beweegbare bodem, waardoor het bad multifunctioneel wordt. En dus geschikt is voor wedstrijden. De komende weken wordt deze variant onderzocht door de gemeente Alblasserdam.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Een zwembad lijkt er dus hoe dan ook te komen. Lijkt, want de enige kanttekening die de gemeente Alblasserdam maakt, is dat er niet nog meer financiële tegenvallers moeten komen, bijvoorbeeld doordat het Rijk minder geld gaat overmaken naar gemeenten.

(Klaroen.nl)


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier