Nieuw zwembad in Noord komt er

Het nieuwe zwembad in Amsterdam-Noord komt er. Gisteren stemde de stadsdeelraad in met de kredietaanvraag voor het Noorderparkbad en stelde daarmee geld beschikbaar voor de bouw van het zwembad. In september ging het dagelijks bestuur al akkoord met het definitief ontwerp voor het Noorderparkbad. Volgens planning gaat uiterlijk mei 2013 “de eerste paal” van het Noorderparkbad de grond in. Tijdens de nieuwbouw blijven de binnenbaden van het huidige Floraparkbad open.

Het Noorderparkbad wordt een plek voor alle Noorderlingen, Amsterdammers en mensen uit de omliggende regio om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Binnen zijn twee wedstrijdbaden, een activiteiten -en doelgroepbad, een peuterbad en een glijbaan(tube). Buiten is een wedstrijdbad, een recreatiebad, een glijbaan, een kleuterbad, een peuterbad en een ligweide. Het toekomstig grand café met terras is ook toegankelijk voor bezoekers van het Noorderpark.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.“Noord verdient een goed zwembad en krijgt dat ook”: aldus portefeuillehouder Sport en Ruimtelijke Ordening, Kees Diepeveen. “Het is grote winst dat we het Noorderparkbad in dit rappe tempo weten te realiseren. We gaan er vanuit dat het Noorderparkbad eind 2014 open gaat. Het nieuwe zwembad wordt bovendien een architectonisch en technisch hoogstandje waar we jaren plezier van hebben en trots op mogen zijn”.

Het zwembadgebouw heeft de vorm van een paviljoen, is aan alle kanten toegankelijk en maakt dan ook logisch onderdeel uit van het Noorderpark. Opvallend detail in het ontwerp van het gebouw is het roestvrijstalen gordijn waarlangs het regenwater opgevangen wordt. Het Noorderparkbad wordt bijzonder duurzaam en gaat, door hergebruik, zo min mogelijk energie en water gebruiken. Het gebouw is compact en overzichtelijk en ademt een gezellige, veilige en intieme sfeer uit. Kleedkamers en overige ruimtes liggen rondom de zwemzalen. Waar je ook bent, je kunt van binnen naar buiten kijken en andersom. Ook de medewerkers overzien alles wat er in het bad gebeurt.

De komende maanden vinden op het buitenterrein van het Floraparkbad voorbereidende werkzaamheden plaats zoals de inrichting van de bouwplaats en de sloop van de buitenbaden. Door de bouw kan er in de zomer van 2013 en 2014 niet buiten worden gezwommen. Wel blijven de binnenbaden van het Floraparkbad de hele periode, dus ook tijdens de zomer, open.
Omwonenden van het zwembad ontvangen binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond over de start van de werkzaamheden.


advertentie

E.B.T.C.