15 oktober ZwembadBranche Dag

Nederlandse primeur AquaZumba in zwembad Aquaplaza

Dinsdag 17 november vindt de Nederlandse primeur plaats van AquaZumba tijdens de vakbeurs Leisure & Sport Totaal in Ahoy Rotterdam. AquaZumba is de aquafitnessvariant van de Amerikaanse fitnesshype Zumba. Jaromir Cremers, Marlon Connor en de Belgische Martine Flamen, drie internationale lesgevers, verzorgen de Nederlandse primeur. Zij zijn opgeleid in Amerika en bevoegd om AquaZumba te mogen geven. AquaZumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten de officiële opleiding volgen om lessen met de naam AquaZumba te mogen geven.

Fitnesstrainer Perez is de grondlegger van Zumba, een dans- en fitnessprogramma gebaseerd op internationale en Latijns-Amerikaanse dans. Hier ligt ook de basis van de muziek afgewisseld met reggaeton, country en Afrikaanse beats. De zogenaamde ‘Zumba flavours’. In mei dit jaar vond tijdens de International Aquatic Fitness Conference in Orlando de internationale kick-off plaats van AquaZumba, georganiseerd door the Aquatic Exercise Association (AEA) samen met Zumba.

Samenwerking
Na deze internationale kick-off hebben er gesprekken plaatsgevonden tussen AEA en Zumba om de kwaliteit van AquaZumba verder te verhogen. AEA en Zumba hebben een overeenkomst gesloten en een DVD AquaZumba op de markt gebracht. NPZ Scholing & Training, het trainingscentrum van het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, verzorgt een groot aantal aquafitnessopleidingen onder andere in samenwerking met Aqua & Move. Aqua & Move is een in België opgericht opleidingsinstituut voor aquafitnesslesgevers en heeft als enige bedrijf in de Benelux de licentie om de opleidingen van AEA te verzorgen. NPZ Scholing & Training en Aqua & Move hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten waardoor de opleidingen van AEA ook op de Nederlandse markt kunnen worden aangeboden. Kwaliteit van aquafitnessopleidingen staat bij NPZ Scholing & Training voorop.


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.AquaZumba-opleiding
Wie op dit moment lessen AquaZumba in het zwembad wil geven met een geldige licentie, moet in Amerika worden opgeleid. Eerst dient de tweedaagse training Zumba Basis Steps Level 1 gevolgd te worden. Aansluitend moet men lid worden van het Zumba Instructor Network (ZIN member) en dan de eendaagse training AquaZumba volgen. In de Benelux zijn op dit moment vier aquafitnesstrainers die in Amerika zijn opgeleid om AquaZumba in het zwembad te mogen geven. Dit zijn de Belgische Martine Flamen en Kim Geeroms van Aqua & Move en de Nederlandse Marlon Connor en Jaromir Cremers. Deze laatste twee zijn ook Zumba Educational Specialist (ZES). Spoedig gaan deze Zumba Educational Specialists de AquaZumba-opleiding voor aquafitnesslesgevers in Nederland verzorgen.

Naast de Nederlandse primeur van AquaZumba geeft Ian Levia een Caribbean Rhythms workout tijdens Leisure & Sport Totaal op dinsdag 17 november. Levia is afkomstig uit het Zuid-Amerikaanse republiek Trinidad en Tobago. Zijn workout past precies in de Zumba flavour, waarbij hij zijn eigen muziek gebruikt. De stijl van Ian Levia is uniek en met de Caribische muziek sluit de workout perfect aan op de AquaZumbales. De zelfde dag vindt ook een lezing op de beurs plaats over Aquafitness in de toekomst door Martine Flamen en Katrien Lemahieu. Beiden als aquafitnessexpert verbonden aan het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ.


advertentie

XS2 voor Zwembaden