Mogelijk drijvend zwembad in Rotterdamse Rijnhaven

In de Rijnhaven in Rotterdam komt misschien een drijvend zwembad te liggen. Een bedrijf uit Amstelveen is daar samen met andere partijen mee bezig.  Het gaat niet alleen om een zwembad, maar om een groter concept met daarbij onder meer een wellnessgedeelte, lounge mogelijkheden en een restaurant. In de jaren ’90 werden ook al plannen gemaakt voor een drijvend zwembad in de Maas, bij de Erasmusbrug. Dat ging toen niet door omdat er geen geld voor bleek te zijn.

Dit keer gaat het om een particulier initiatief, waarvoor nog investeerders worden gezocht. Een architect heeft al tekeningen gemaakt voor het drijvende zwembad. Volgens hem mag zoiets in een grote havenstad als Rotterdam niet ontbreken. In Amsterdam, New York en Berlijn zijn bijvoorbeeld al dergelijke baden en Antwerpen krijgt er waarschijnlijk ook eentje. De initiatiefnemers zeggen al veel enthousiaste reacties te hebben gekregen. Ze hopen dat het zwembad in de Rijnhaven er volgend jaar al kan liggen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het automatiseren van processen in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(RTV Rijnmond)


advertentie

Pomaz