15 oktober ZwembadBranche Dag

‘Je moet vooral door blijven gaan en geloven in jezelf’

Eigenlijk was een eigen zwemschool helemaal niet de bedoeling. Maar soms loopt het ook wel eens anders, dat weet Hinke van der Veen als geen ander. Inmiddels is Van der Veen samen met haar vriend, Wilco Kuis, eigenaar van zwemschool De Krabbelaar
waarmee zij op 2 locaties jong en oud laat genieten van water onder het motto: zwemmen met een lach! Alleen ging het niet altijd van een leien dakje. “Maar dit hoort bij het ondernemen”, aldus van der van der Veen.

Een eigen zwemschool

Door haar hoge dosis energie, doorzettingsvermogen en blijven geloven in je eigen kracht heeft Van der Veen nu al zes jaar een goed lopende zwemschool. Maar ook babyzwemmen, PeuterSurvival, snorkelen, survival, AquaFitnesslessen, waaronder FloatFit HITT ® en recreatief zwemmen staan op het programma. Zelfstandig zijn en je eigen weg kiezen, past wel bij Van der Veen. Alleen toevalligerwijs werd het een eigen zwemschool. “Omdat ik zelfstandig aan de slag ging, had ik een afspraak bij de accountant. Zijn vader had een zwembad en zijn schoonzus een zwemschool. Uiteindelijk liep ik de deur uit met een zwemschool.”


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier.Verhuizing

In juli 2011 begon Van der Veen als franchisenemer, vooral ook om niet te veel tijd kwijt te zijn aan onder andere marketing. In Westerbroek groeide de zwemschool in rap tempo van vier dagen zwemles, naar zeven dagen zwemles en werden naast
zwemlessen allerlei andere doelgroepen lesgegeven. Maar na vier jaar moest Van der Veen noodgedwongen het pand uit. Gelukkig konden de activiteiten worden voortgezet in het D.G. van den Noortbad in Muntendam. “Tevens hebben wij toen de keuze gemaakt om zelfstandig verder te gaan onder de naam: zwemschool De Krabbelaar.” Deze verhuizing betekende voor Van der Veen een hele organisatie. Niet alleen ouders moesten worden gevraagd of zij mee wilden, ook het personeel moest worden omgepland. “Van zeven dagen zwemlessen en activiteiten gingen we terug naar twee dagen zwemles in het weekend. Ik heb in kleine groepen de ouders persoonlijk geïnformeerd.” Ondanks de wisseling van lesdagen en de reisafstand, zijn uiteindelijk 90% van de zwemlesklanten meegegaan. Van de andere doelgroepen heeft Van der Veen helaas afscheid moeten nemen.

Lees dit artikel verder in Zwembadbranche #60


advertentie

Dewi Online