Het Marnix: Een modern zwembad in het hartje van Amsterdam

Als je binnenkomt merk je het meteen: Het Marnix is een sfeervol zwembad waar altijd wat te beleven is. Vanuit de verhoogde centrale hal is het gebouw in één oogopslag te overzien en de grote glazen puien bieden mooi zicht op het half verdiept gelegen wedstrijdzwembad en doelgroepenbad. Een modern zwembad in het hartje van Amsterdam. Ideaal voor de Amsterdamse zwemliefhebber die even tot rust wil komen in onze hectische hoofdstad.

Amsterdams tafereel

Op de plek waar eerst het oude Marnixbad stond met nog een bad- en washuis, staat sinds 2006 een nieuw complex. Een moderne zwemlocatie langs het water van de Singelgracht met uitzicht op de Jordaan. De architectuur van het gebouw geeft een bijzonder effect. Doordat het zwembad op een half verdiept niveau ligt, heb je al baantjes trekkend in het wedstrijdbad een prachtig uitzicht net boven de waterspiegel van de Singelgracht. “Een typisch Amsterdams tafereel”, merkt Eric Kuiper manager sports & activity bij Het Marnix meteen op. “Vooral als er veel bootjes varen op de gracht geeft dit een leuke sfeer.”


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Verschillende doelgroepen

Het Marnix straalt een gezellige drukte uit. Naast het zwembad is er ook een grote sporthal, een Spa & Health club en niet te vergeten een sfeervol grand café. Genoeg te doen voor iemand die wil bewegen en ontspannen. Het zwembadgedeelte bestaat uit 2 baden, een 25-meterbad en een instructiebad. Wat je er niet vindt zijn glijbanen en speeltoestellen. Kuiper: “Bij ons kun je natuurlijk wel recreatief zwemmen, maar vooral ook banenzwemmen en meedoen aan diverse doelgroepactiviteiten. En gedurende het jaar mogen wij heel veel kinderen leren zwemmen”. Wat ook ontbreekt is een parkeergelegenheid, maar dat is hier totaal geen gemis. “Het is natuurlijk een bekend gegeven dat parkeren in het centrum van Amsterdam niet gemakkelijk is. Gelukkig hebben wij daar geen last van, de meeste bezoekers komen met het openbaar vervoer of met (bak)fiets.”

Koffie en wifi

Dat in Het Marnix plezier voorop staat is meteen duidelijk, Kuiper vertelt vol enthousiasme over het reilen en zeilen van het zwembad waar hij inmiddels alweer 5 jaar zit. Toen hij begon lag zijn focus onder meer op de zwemles. Hierbij doelt Kuiper op de les zelf, maar ook op de zwemouders. “De kinderen zijn belangrijk, maar wij mogen de zwemouder zeker niet vergeten. Uiteraard willen zij dat hun kind goed en veilig leert zwemmen, maar zij kijken verder.” Uit het Nationaal Onderzoek Zwemouders blijkt dat zwemouders tijdens het wachten vooral koffie en wifi willen. Met een mooi grand café waar met een kop koffie naar de zwemles kan worden gekeken en gratis wifi, hebben zij in Het Marnix dan ook niks te klagen.

Lees verder in ZwembadBranche #59


advertentie

EasySwim