15 oktober ZwembadBranche Dag

Het Hofbad naam nieuw zwembad in Ypenburg

‘Het Hofbad’ is de naam van het nieuwe overdekte 50-meterzwembad, dat in Ypenburg verrijst. Op 19 februari werd de naam onthuld. Dit gebeurde vlak voor slaan van de eerste paal door sportwethouder Sander Dekker en diverse bestuursleden van de zwembond en Haagse zwemverenigingen. De naam kwam voort uit de bijna 1.200 suggesties voor de prijsvraag die de gemeente Den Haag had uitgeschreven.

‘Het Hofbad’ is de naam van het nieuwe overdekte 50-meterzwembad, dat in Ypenburg verrijst. Op 19 februari werd de naam onthuld. Dit gebeurde vlak voor slaan van de eerste paal door sportwethouder Sander Dekker en diverse bestuursleden van de zwembond en Haagse zwemverenigingen. De naam kwam voort uit de bijna 1.200 suggesties voor de prijsvraag die de gemeente Den Haag had uitgeschreven. Wethouder Sander Dekker toonde zich zeer blij met de grote animo van de mensen om de naam van het zwembad te bedenken. ‘Binnen drie dagen waren er zevenhonderd meldingen binnen en in twee weken werd het totaal van bijna 1.200 bereikt.’ Vier inzenders bedachten de winnende naam. Zij kregen een 100-badenkaart en een ingelijste tekening van ‘Haagse Harrie’. Marnix Rueb, de geestelijke vader van de stripfiguur, maakte een op ‘Het Hofbad’ gebaseerde creatie.

Met de komst van het 50-meterzwembad, dat in 2012 zijn poorten opent, gaat een lang gekoesterde wens van de Haagse zwemclubs in vervulling. Er komt nu een accommodatie die voldoet aan de eisen die worden gesteld om talenten op te leiden voor de top. Nu moeten zwemtalenten uitwijken naar o.a. het 50-meterzwembad van Amersfoort en Amsterdam. Het nieuwe zwembad in Ypenburg zal ook geschikt zijn voor het spelen van internationale waterpolowedstrijden. Bovendien zullen de wachtlijsten voor zwemlessen korter worden, zodra het nieuwe zwembad in gebruik is.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Op basis van onderzoeken worden jaarlijks 319.000 mensen verwacht in het nieuwe zwembad in Ypenburg. Het complex, ontworpen door Venhoeven CS Architecten uit Amsterdam, omvat behalve het wedstrijdbad, een instructiebad, een recreatiebad en een peuterbad. Bij het wedstrijdbad komt een tribune van 500 zitplaatsen. Verder komen er vier springplanken en een duiktoren van vijf meter hoog. HEVO uit Den Bosch is de aannemer van de bouw, waarvan de totale stichtingskosten ruim € 31 miljoen bedragen.

Niet eerder beschikte Den Haag over een overdekt 50-meterbad. Wel kende Den Haag in het verleden als één van de weinige steden in Nederland twee (naast elkaar liggende) 50-meterbassins, maar deze waren niet overdekt. De bassins bevonden zich in het oude Zwembad Zuiderpark, dat tegen het einde van de jaren negentig werd afgebroken. In 2000 ging het nieuwe – overdekte en veel kleinere – zwembad Zuiderpark open. Daar is geen 50-meter-, maar een 25-meterwedstrijdbad.

(Gemeente Den Haag)


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier