Heb jij ZwembadBranche #84 al gelezen?

De zomer is begonnen! Heerlijk weer een duik nemen in de openlucht en als het weer wat minder wordt, in het binnenbad. Zo fijn dat alles weer gewoon kan, laten we vooral ook hopen dat het zo blijft en wij ons niet meer met corona hoeven bezig te houden. Wat houdt de branche nu wel bezig? In deze uitgave gaan we in op de ontwikkelingen rondom het zwemonderwijs en de borging ervan, de actualisatie van de energiebesparingsplicht. Kijken we hoe je met gebruik van data energie kunt besparen. En daarnaast lees je natuurlijk ook weer andere verhalen uit de branche.

25 jaar SRO: verbeteren en versnellen door te sturen op klanttevredenheid

Samen met gemeenten en gebruikers het beste halen uit gemeentelijk vastgoed. Dat is al een kwarteeuw de missie van SRO. En niet zonder succes. In de voorbije periode is het aantal gemeentelijke (sport)bedrijven flink gegroeid en SRO mag als een van de grootste aanjagers van die ontwikkeling worden beschouwd en heeft als vastgoedbeheerder ondertussen zo’n zevenhonderd panden onder haar hoede. Bij het vieren van het zilveren jubileum kijken directeur Marjon van Vilsteren en manager sport/zwembaden Bart Dekker terug én vooruit. “Zwembaden moeten aanhaken bij lokale coalities en samenwerken.’’


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.



Wil jij de volgende editie van ZwembadBranche ook (thuis) ontvangen?

Meld je aan voor een gratis abonnement

Zwemveilig: goed kunnen zwemmen én kunnen inschatten

Leren zwemmen is meer dan het leren van een kunstje en een diploma is nog geen garantie dat je je leven lang zwemveilig bent. Al langer wijzen onderzoeken uit dat blijven zwemmen, maar ook zwemervaring opdoen binnen de verschillende contexten zoals zee en golfslag belangrijk is. Goed voor de zwemvaardigheden, maar ook het inschattingsvermogen. Mandy van der Weijden en Kristine de Martelaer hebben veel onderzoek gedaan naar competenties van kinderen, maar ook naar de perceptie van de kinderen ervan. Naast het beheersen van de vaardigheid, kan het van levensbelang zijn voor een kind om goed te weten wat het wel en niet kan.

Politiek en zwembranche buigen zich over het zwemonderwijs

In politiek Den Haag wordt gesproken over het zwemonderwijs en het borgen van de kwaliteit. Conny Helder (minister voor Langdurige Zorg en Sport) schreef in april een verzamelbrief over zwemvaardigheid en zwemveiligheid aan de Tweede Kamer. Parallel hieraan wordt in de Tweede Kamer gewerkt aan een initiatiefwet zwemonderwijs. Het doel van het wetsvoorstel is volgens VVD-Tweede Kamerlid Rudmer Heerema om duidelijkheid te scheppen over de vereisten van het zwemdiploma. Politiek en zwembranche buigen zich over het zwemonderwijs: komt er één nationaal diploma?

Het drukken en verzenden van ons magazine duurt een week. Zeker in deze tijd kan er in een week veel gebeuren.

Meld je daarom vandaag nog aan voor onze digitale nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Staat onze nieuwe warmtepomp ook op de lijst?

Door de explosief gestegen energietarieven wordt de terugverdientijd van veel energiebesparende maatregelen aanzienlijk korter dan voorheen. Voor de zwembaden als grootverbruikers van gas en stroom betekent dat extra kansen op verduurzaming. Volgens Jac van Trijp van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt de actualisatie van de energiebesparingsplicht en de bijbehorende erkende maatregelenlijsten daarom precies op het goede moment. “De urgentie in de zwembadwereld wordt breed gevoeld en energiebesparende maatregelen komen nu ineens wel binnen bereik.

En meer… veel meer!

Zo praat Jeroen Jorna je bij over de (milieu)winst bij het gebruik van data voor het aansturen van onder meer installaties, vertellen Peter Klos en Ricky Jørgensen wat wij kunnen leren van de Deense aanpak sport en bewegen en neemt Kirsten van Santen je mee in haar zoektocht naar de ziel van het zwemmersvolk. Verder geeft Aldo Houterman zijn filosofische kijk op bewegen en de functie van het lichaam en brein en lees je meer over hoe binnen het Nationaal Plan Zwemveiligheid wordt gewerkt aan meer risicobewustzijn van diverse doelgroepen. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.


advertentie

Dewi Online