Heb jij ZwembadBranche #66 al gelezen?

Vandaag ligt ZwembadBranche #66 in de bus, benieuwd wat er in deze editie staat? Lees hier welke artikelen je onder meer kunt lezen. Ontvang jij ZwembadBranche nog niet, maar wil je de volgende keer ook ZwembadBranche offline kunnen lezen? Meld je vandaag nog aan voor een gratis abonnement en dan ontvang jij volgend jaar ook ZwembadBranche in je brievenbus.

Nieuwbouwlijst 2019

Door het jaar heen beschrijven we vaak zwembaden die nieuw gebouwd zijn of zijn gerenoveerd. Het bouwen of renoveren van een zwembad is een groots project er komt veel bij kijken, met veel partijen. Het moet immers een gebruiksvriendelijk, praktisch en mooi gebouw worden. En uiteraard ook duurzaam. In deze uitgave zie je welke projecten de laatste fase in zijn gegaan en waar volgend jaar eindelijk de deuren van zullen worden geopend en de vlag uitgaat.

Wijzigingen BTW regime

Nadat er lang over is gesproken, is besloten de BTW-sportvrijstelling te wijzigen per 1 januari 2019. Vanaf dat moment geldt deze vrijstelling niet alleen voor sportverenigingen, maar ook voor exploitanten van sportaccommodaties zonder winstoogmerk zoals gemeenten en stichtingen. Ter compensatie zijn de subsidies SPUK en BOSA in het leven geroepen. Tevens heeft men in het Belastingplan 2019 aangekondigd het lage BTW tarief te verhogen naar 9%. Maar wat betekenen deze maatregelen voor de zwembranche?

Schoon water zonder chloor

De huidige zwembadwaterbehandeling is nog altijd in hoge mate afhankelijk van chemische desinfectie, kan het ook anders? Tien jaar lang deed Maarten Keuten onderzoek naar alternatieve waterbehandeling voor zwembaden en keek hij naar de invloed van zwemmers op de waterkwaliteit. Onlangs promoveerde Maarten hierop aan de TU Delft. Een mooie aanleiding voor een gesprek over zwemmersvuil, alternatieve desinfectie en de noodzaak van een verbeterde kennis en kunde van zwembadpersoneel op het gebied van hygiëne een veiligheid.

En meer…

Veel meer zo vertellen Eric Mantje en Freek Eshuis over de grootschalige renovatie van het Leeghwaterbad, Laat Stichting GoSPorts zien hoe zij zwemmen mogelijk maakt voor mensen met een beperking, zetten we alle genomineerden en winnaars van de ZwembadBranche Awards nog even in het zonnetje en blikken we terug op de ZwembadBranche Dag waar meer dan 1000 vakgenoten samen kwamen. En natuurljk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.
Sera Dataduiker
X