‘Gebruik restwarmte Wavin is haalbaar’

Het college van burgemeester & wethouders van de gemeente Hardenberg heeft het voorlopig ontwerp van de eerste fase van de Sportboulevard vastgesteld. Dit is het ontwerp van de atletiekaccommodatie en het beachcourt met bijbehorende parkeermogelijkheden. Het voorlopig ontwerp wordt binnenkort uitgewerkt tot een definitief ontwerp, waarna via aanbesteding een aannemersbedrijf de opdracht krijgt.

De Sportboulevard is gepland aan de zuidzijde van de Jan Weitkamplaan in Hardenberg, tegenover het Röpcke Zweers Ziekenhuis. Een atletiekaccommodatie, een beachcourt voor beachsporten, een nieuw overdekt zwembad en een sporthal maken onderdeel uit van de Sportboulevard. De ligging, nabij scholen en het nog te ontwikkelen Gezondheidspark, maakt deze locatie bijzonder geschikt voor een clustering van sport- en recreatievoorzieningen.

De gemeente Hardenberg wil de duurzame kansen die er zijn volop benutten om energie te besparen. Daarom heeft de gemeente Hardenberg samen met de Wavin, ZorgID Hardenberg en de provincie Overijssel onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van het gebruik van restwarmte van het bedrijf Wavin. ‘Uit het onderzoek is gebleken dat dit plan haalbaar is en wordt in een technisch ontwerp uitgewerkt. De restwarmte die vrijkomt bij de productieprocessen van bedrijven op de Wavin-locatie kan worden gebruikt om de sportaccomodaties te verwarmen, zoals het zwembad’, aldus een woordvoerder van de gemeente.


Ben jij op zoek naar een leverancier voor zwembadafdekkingen? 👉 Klik hier.De Sportboulevard wordt in fasen aangelegd. De eerste fase gaat naar verwachting in het laatste kwartaal van 2011 van start en bestaat uit de realisatie van de atletiekaccommodatie en het beachcourt met bijbehorende parkeermogelijkheden. In een later stadium worden het zwembad en de sporthal gerealiseerd. Op 29 maart wordt het voorlopig ontwerp aan de gemeenteraad gepresenteerd tijdens de oriënterende ronde sessie 1.

(Hardenberg.nu)


advertentie

XS2 voor Zwembaden