De MINICHLORGEN van Lutz-Jesco

De MINICHLORGEN is een volautomatisch elektrolysesystem voor de bereiding van een natriumhypochloriet-oplossing uit zout, onthard water en elektriciteit ten behoeve van het desinfecteren van bijvoorbeeld zwemwater. Deze compacte installaties zijn leverbaar in drie capaciteiten (30, 60 en 90 g/uur) en kunnen indien gewenst ook als modulair systeem worden gecombineerd om zo voordelig grotere capaciteiten te realiseren.
Minichlorgen Lutz-Jesco

Betrouwbaar en efficiënt

Deze eenvoudig te bedienen zoutelektrolysesystemen worden vanuit een reservoir gevoed met een verzadigde zoutoplossing. Deze oplossing wordt met onthard water verdund tot de voor het elektrolyseproces meest optimale zoutconcentratie waarna de elektrolysecel zijn werk doet. Dit proces gaat door tot de producttank met de vers bereide natriumhypochlorietoplossing is gevuld. De MINICHLORGEN van Lutz-Jesco zorgt daarmee voor een veilige, betrouwbare en efficiënte productie van een desinfecterende Natriumhypochloriet-oplossing uit zout en elektriciteit op locatie.

Maanden stabiel

Het in de handel verkrijgbare chloorbleekloog verliest bij opslag dagelijks ca 1% van het werkzame chloor. De door de MINICHLORGEN geproduceerde natriumhypochlorietoplossing (0,5 – 0,7%) blijft maanden stabiel, ook zonder toevoegingen. Doordat de basis onthard water is en het product een pH waarde heeft ca. 9, is het mineraal-arm en niet agressief. Verstoppingen van injectiepunten, zoals veelal het geval is bij gebruik van chloorbleekloog, zal hier dan ook niet aan de orde zijn. Door productie op locatie, de opslag van de oplossing dichtbij het doseerpunt, en het gesloten circuit is lekkage van het product en contactgevaar bij het personeel uitgesloten.

Eenvoudig

Bijzondere kenmerken van de MINICHLORGEN zijn niet alleen het fraaie design met de robuuste kunststof behuizing maar vooral de elektrolysecel die in één oogopslag de actuele status van de chloorproductie middels groene, oranje of rode OLED verlichting aangeeft. Een waterstofgasdetectie is als extra veiligheid bij de levering inbegrepen. Door de gebruiksvriendelijke meertalige menusturing en de OLED display is bediening van de MINICHLORGEN kinderlijk eenvoudig. En met één MINICHLORGEN installatie kan middels vrij in de handel verkrijgbare producttanks en doseerpompen, zoals bijvoorbeeld die van Lutz-Jesco, op meerdere punten worden gedesinfecteerd. Kosten besparend en effectief.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de zeer veelzijdige MINICHLORGEN? Of wilt u informatie over de andere desinfectiesystemen zoals Calciumhypochlorietsystemen of over doseerpompen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
Mail naar info@lutz-jesco.nl, bel 0180-499460 of kijk op www.waterdesinfectie.nl

ZwembadBranche Dag

Of bezoek ons op de ZwembadBranche Dag in Utrecht op 8 oktober aanstaande. Ons standnummer is 1.18. Wij tonen u dan graag naast deze desinfectieoplossing ook het nieuwe meet- en regelsysteem Topax MC. Het intuïtieve systeem voor het meten, controleren en regelen van de zwemwaterkwaliteit.

Minichlorgen Lutz-Jesco
Splash Software