15 oktober ZwembadBranche Dag

Bouw familiezwembad stap dichterbij

Op het terrein van het huidige Floraparkbad start februari 2013 de bouw van het Noorderparkbad. Het nieuwe zwembad, met binnen- en buitenbaden, wordt een plek voor alle Noorderlingen, en Amsterdammers, om te sporten, te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Na een uitgebreide selectieprocedure presenteerde het stadsdeel vandaag het ontwerpteam voor het Noorderparkbad: dit zijn alle partijen- van de architect en de installatie adviseur tot de constructeur en waterspecialist- die betrokken zijn bij het ontwerp en de bouw.

Het ontwerpteam werkt nu aan het voorlopig ontwerp voor het Noorderparkbad en volgens planning ligt dit voorlopig ontwerp er begin 2012. Het ontwerpteam voor het Noorderparkbad bestaat uit architect Branimir Medic van Architecten Cie; constructeur van Rossum; installatie adviseur Deems; waterbehandelaar Bastenhof, bouwfysisch adviesbureau LBP Sight, en kostendeskundige Haskoning. Voor het specifieke zwembadadvies neemt ook Andres CS deel aan het ontwerpteam. Alle partijen hebben ruime ervaring bij de aanleg van zwembadcomplexen, ook in een bebouwde, groene omgeving.

Portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Sport Kees Diepeveen:” Bij de bouw van het Noorderparkbad ligt de lat erg hoog. Als dagelijks bestuur hebben wij onze ambities deze zomer vastgelegd in een stevig programma van eisen. Binnen dit programma hebben de nu geselecteerde partijen passende en haalbare voorstellen gedaan. Ik vertrouw er op dat zij samen de ambities weten te vertalen in een mooi, functioneel ontwerp zodat wij het zwembad kunnen gaan bouwen dat Noord verdient.”


Ben jij op zoek naar een leverancier van waterspeeltoestellen? 👉 Klik hier.Van ambitie naar ontwerp
In het Noorderparkbad staat de bezoeker centraal: of hij nu komt om lekker te sporten, aan zijn gezondheid te werken of om andere mensen te ontmoeten. De bezoeker moet zich er thuis en op zijn gemak voelen en het complex ademt een gezellige, veilige en intieme sfeer uit. In het ontwerp leidt dit tot open en overzichtelijke ruimtes; waar je ook bent je kunt van binnen naar buiten kijken en andersom. Ook de medewerkers overzien alles wat er in het bad gebeurt.
Het Noorderparkbad is een zeer duurzaam zwembad; alles is er op gericht zo min mogelijk energie en water te verbruiken. Daarnaast wordt bij de bouw gebruik gemaakt van duurzame, recyclebare materialen zoals hout en puingranulaat ( in plaats van standaard beton). Het Noorderparkbad krijgt een goede horeca voorziening die ook voor de bezoekers van het Noorderpark toegankelijk is.


advertentie

Hellebrekers