Ariane van Heijningen op het ZwembadBranche Congres: word als Socrates

In een wereld waarin we overspoeld worden door informatie en meningen, is het een kunst om effectief met elkaar in gesprek te blijven. Het bevorderen van betere communicatie en creatiever denken begint in ieder geval bij het stellen van de juiste vragen. Maar hoe bereiken we dat? Elke Wiss van de Denksmederij heeft ons kennis laten maken met de kunst van het stellen van vragen via haar boek ‘Socrates op sneakers’. De Socratische methode gaat echter niet alleen over het stellen van vragen; het draait ook om het omarmen van twijfel, wat vervolgens leidt tot een beter begrip van onszelf en de wereld om ons heen. Ariane van Heijningen, verbonden aan de Denksmederij en praktisch filosoof, speurt voortdurend naar wijsheid in complexe vraagstukken en heeft zich volledig verdiept in deze Socratische vaardigheden.

Ariane van Heijningen

Na diverse managementfuncties in de culturele sector heeft Ariane besloten zich volledig te wijden aan de praktische filosofie. Ze richtte Denkplaats op, een bureau voor business en personal coaching, waar ze professionals helpt complexe vraagstukken te ontwarren en om te zetten in succesvol beleid. Ze staat bekend om haar ontregelende vragen en het introduceren van nieuwe denkvaardigheden die leiden tot zelfinzicht, heldere overtuigingen en bezielde besluitvorming. Wat haar in het bijzonder aanspreekt, is het radicaal positieve mensbeeld dat centraal staat bij Socrates. Volgens haar zit wijsheid in iedereen, zelfs als je iemand niet begrijpt, en het is een kunst om dit te blijven zien. Ariane daagt mensen dan ook uit kritisch na te denken en de vanzelfsprekendheden van het dagelijks leven ter discussie te stellen.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Interactieve keynote

Met haar kennis en ervaring in verschillende organisaties heeft Ariane inzicht gekregen in het menselijk denken en hoe je met de Socratische methode verdieping en verbinding kunt bewerkstelligen. Tijdens haar lezing integreert Ariane haar ervaringen en vaardigheden uit de praktische filosofie en systeemkunde, gekruid met een gezonde dosis helderheid, scherpte en humor. Haar passie voor wijsheid en analytisch vermogen stellen haar in staat mensen te begeleiden, waardoor ze heldere inzichten krijgen en bezielde beslissingen nemen. Benieuwd of jij dit ook kunt? De interactieve keynote nodigt je uit om te ontdekken hoe je jouw innerlijke Socrates (opnieuw) tot leven kunt wekken. En dit is niet alleen relevant voor professionals in de zwembranche, maar ook voor het dagelijks leven.

Ons congres is anders dan de meeste congressen in de zwembranche. Wij programmeren (bekende) sprekers die niet uit de zwembranche komen om je zo te laten inspireren met kennis en inzichten van buitenaf. Ook is ons programma filevrij, we starten om 7:00 met een ontbijt en sluiten we de dag rond 15:00 af met een netwerkborrel. En als je 7:00 toch nog een beetje vroeg vindt, je kunt via onze webshop ook een hotelovernachting boeken.

 Benieuwd naar de andere sprekers? Lees dan hier alles over het programma.