Aquanale

Van 26 t/m 29 oktober worden in Keulen de beurzen Aquanale en FSB georganiseerd. Beide beurzen worden nu al geruime tijd in dezelfde week georganiseerd. Bij Aquanale ligt de focus vooral op de zwembad- en wellnessbranche. Hierbij richt het zwembad gedeelte zich voornamelijk op de kleinere projecten zoals privébaden en kleine openbare baden die men bijvoorbeeld veel terugvindt in hotels en saunacentra.

Belangrijke pijlers van deze editie van de beurs zijn partnerland Italië, het vierde Swimming Pool and Wellness Forum, zwemvijvers en natuurbaden, solaria en het zwembadbouw servicepunt. Dit servicepunt is een plein waar bezoekers worden geïnformeerd over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zwembadbouw. Italië is het eerste partnerland waarmee de beurs gaat werken. De voornaamste reden om met een partnerland te werken is kennisuitwisseling. Italië heeft diverse producenten van zwem-, sauna- en spaproducten en biedt daarmee een breed scala aan bedrijven die zich ook presenteren op de beurs. Tevens zullen in het raamprogramma experts uit Italië hun kennis delen met de markt.
Een groot deel van het zwembaden aanbod op Aquanale sluit naadloos aan bij de zwembad gerelateerde bedrijven die aan de FSB deelnemen. Om dit nog eens extra te benadrukken zal er een ‘Water Boulevard’ worden ingericht. Deze boulevard verbindt de twee beurzen met elkaar om zo een nog betere synergie tussen beide evenementen te creëren. Bezoekers van Aquanale kunnen immers met hun toegangsbewijs ook (gratis) de FSB beurs bezoeken en vice versa. Een ander gezamenlijk initiatief is het ‘Swimming Pool and Wellness Forum’ dat dit jaar voor de vierde keer zal plaatsvinden. Belangrijk thema dit jaar is de Europese wet- en regelgeving (EN 15288 en aanpassing van DIN 19643). De nieuwe norm is inmiddels al in 32 landen ingevoerd, maar de meeste baden zijn nog onbekend met de consequenties hiervan. Deze nieuwe norm heeft invloed op nieuwe, maar ook op bestaande accommodaties. Andere thema’s zijn marketing, web 2.0 en natuurbaden & zwemvijvers.

Bekijk de beurskalender in ZwembadBranche #30


advertentie

E.B.T.C.