ANBO en Optisport: Samen ‘Vitaal Ouder’

ANBO, met ruim 180.000 leden de grootste belangenorganisatie voor senioren, en Optisport, exploitant van zwembaden, fitnesscentra en andere sportaccommodaties, hebben de handen ineen geslagen voor de campagne ‘Vitaal Ouder’. Via ANBO kunnen leden voordelig gebruikmaken van de zwemfaciliteiten van Optisport. ‘Sporten is een vorm van preventieve gezondheidszorg. Hoe gezonder we blijven, hoe minder zorg we nodig hebben en hoe langer iedereen actief kan zijn. Door de samenwerking met Optisport helpt ANBO de drempel om te sporten te verlagen. Zo dragen wij bij aan het welbevinden van senior Nederland,’ aldus Liane den Haan, algemeen directeur van ANBO.

Erwin van Iersel, algemeen directeur van Optisport: ‘Als Optisport willen wij mensen in beweging brengen. Van alle leeftijden! Dit vanuit onze overtuiging dat mensen die regelmatig bewegen, gewoon fitter, gezonder en actiever in het leven staan. We merken dit dagelijks bij de grote groep senioren die onze baden al bezoekt. Met deze samenwerking onderstrepen ANBO en Optisport het belang van sport en bewegen voor ouderen. Samen zetten we nu een nieuwe stap om Nederland vitaal en gezond te houden.’ Optisport is exploitant van 150 sportaccommodaties in 60 gemeenten in Nederland.


Ben jij op zoek naar een (nieuw) leerlingvolgsysteem voor jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Bewegen, en zeker zwemmen, is een uitermate effectieve manier om vitaler en mobieler te worden én socialer en gezonder te leven. De samenwerking tussen ANBO en Optisport ligt primair op het gebied van zwemmen, waarbij Optisport volop waterplezier biedt aan iedereen die één van de zestig Optisport zwembaden in Nederland bezoekt. Dat geldt zowel voor binnen- als buitenbaden.

ANBO en Optisport werken samen voor een periode van drie jaar. Tot 31 december 2012 krijgen ANBO–leden 10% korting op zwemmen bij één van de Optisport zwembaden. Nieuwe leden zwemmen een maand gratis.


advertentie

Pomaz