Save the date - ZwembadBranche Dag

Zwembaden in tegenstelling tot eerdere berichtgeving toch helemaal dicht

De VSG heeft zojuist bevestigd dat de zwembaden toch helemaal moeten sluiten. Er mag ook geen zwemles worden gegeven. Dit in tegenstelling tot het eerdere bericht van de overheid van gisteravond waarin men aangaf dat nog een uitzondering gold voor de zwemlessen van kinderen tot en met 12 jaar. Maar vandaag is dat helaas teruggedraaid. Er is dus géén sprake van een uitzondering. Ook zwemlessen én het diplomazwemmen kunnen de komende twee weken géén doorgang vinden. Laten we hopen dat de druk op de zorg snel afneemt, de reguliere zorg weer kan worden opgeschaald en de zwembaden dan snel open mogen.

André de Jeu: “Gisteravond liet de Rijksoverheid nog weten dat er een uitzondering gold voor de zwemlessen. Helaas heeft men vandaag laten weten dat zij dit hebben teruggedraaid. De zwembaden moeten dus helemaal dicht en mogen ook geen zwemles geven. Over twee weken zal weer worden overgegaan op de gedeeltelijke lockdown.” De zwembaden hebben in de afgelopen maanden enorm hun best gedaan om veilig en verantwoord de bezoekers te ontvangen. Zodat kinderen konden leren zwemmen, volwassen vitaal konden blijven en ouderen fit. Maar hoewel de overheid aangeeft waarde te hechten aan het sporten, mag het zwembad niet openblijven. Er zijn meer maatregelen nodig in aanvulling op die van 14 oktober en vanaf 4 november 22.00 moeten ook de zwembaden hun deuren sluiten.

Kijk voor vragen over het protocol en berichten van de samenwerkende partijen in de zwembranche op de website water-vrij.nl/organisaties of bel 088-1348690.

Twee weken

Het verzwaringspakket geldt voor de komende twee weken, daarna wordt automatisch overgeschakeld op de gedeeltelijke lockdown. Regionaal kunnen mogelijk nog extra maatregelen gaan gelden. Maar net als voor de voorgaande maatregelen geldt ook nu dat de noodverordening weer moet worden aangepast en dat de burgemeester uiteindelijk zijn handtekening moet zetten. Daarnaast komt er nog een reactie van de samenwerkende partijen van de zwembranche. Dit zal de komende dagen gebeuren. Mocht er meer berichtgeving zijn hierover, laten wij je dat uiteraard zo snel mogelijk weten.

Gewenste effect

Voor nu hopen wij natuurlijk van harte dat deze aanscherpingen het gewenste effect zullen hebben. Dat de druk op de zorg snel afneemt en de reguliere zorg vervolgens weer volledig kan worden opgepakt. En dat als dit allemaal weer in rustiger vaarwater is, de zwembaden snel weer helemaal open mogen.
Interbad 2022