Zwembad Stadspark opent op 10 januari voor het publiek

Maandag 10 januari opent het Turnhoutse zwembad ook opnieuw voor de bezoekers. Tenminste, als er geen problemen opduiken tijdens de volgende testweken. De proefperiode met clubs en scholen verlopen goed. De getrouwe ochtendzwemmers zullen de eersten zijn die op die dag het zwembad induiken. Vanaf dat moment kan iedereen opnieuw terecht in het zwembad; clubs, scholen en individuele bezoekers. Voorlopig opent het zwembad enkel op werkdagen en blijft de wildwaterbaan buiten gebruik. Zodra er extra personeel is aangeworven, kunt u er ook in de weekends terecht.

De heropening voor het brede publiek is mogelijk dankzij de positieve resultaten van de afgelopen zeven testweken. Alle installaties draaien stabiel zonder noemenswaardige problemen. Die testen lopen nu nog enkele weken verder om voldoende testervaring op te bouwen tegen 10 januari.

Voorlopige heropening
Niemand kan op dit moment garanderen dat alle technische pannes achter de rug zijn. Tegen de waterlekken werden immers enkel tijdelijke maatregelen genomen. Maar het effect van de grondige verbeterwerken aan de waterbehandeling en de elektriciteit lijken positief. De heropening blijft echter tijdelijk in afwachting van definitieve oplossingen voor de luchtbehandeling en de waterlekken. Over dat laatste loopt een juridische procedure. Voor de luchtbehandeling werd ondertussen een gespecialiseerd studiebureau aangesteld.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de luchtbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.
advertentie

Splash Software