Calluna in Ermelo Groenste zwembad van Nederland

Zwembad Calluna in Ermelo is door de vakjury uitgeroepen tot het Groenste Zwembad van Nederland. ‘Calluna combineert meerdere duurzame technieken en past dit grootschalig toe’, aldus de jury. Zwembad Calluna heeft onder meer een Bio Energie Centrale in gebruik. Deze centrale wekt groene elektriciteit op door de verbranding van bio olie vervaardigd uit restmateriaal uit de voedingsmiddelen industrie. Vijftien procent van de opgewekte elektriciteit wordt afgenomen in het sportcentrum en 85% wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Daarnaast heeft het zwembad ook een eigen waterbron.

Andere finalisten waren Veenweidebad in Mijdrecht, Bosbad Putten in Putten en Neptunusbad in Klazienaveen. De vakjury beoordeelde de zwembaden op criteria zoals energieverbruik, waterverbruik, grondstoffen, verkoopproducten en mobiliteit. Op 17 december as. wordt “Het Groene Startblok” officieel uitgereikt tijdens de verkiezingsbijeenkomst die plaatsvindt in het Groenste Zwembad van Nederland.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met de waterbehandeling in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.(Zwembadvanhetjaar.nl)


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier