23 april ZwembadBranche Dag Belgie

Toekomst van zwembad ‘de Klipper’ onzeker

De toekomst van ‘de Schoonenburg’ en ‘de Klipper’ in Nieuw-Lekkerland staat op de tocht. De gemeente moet fors bezuinigen op het zwembad en de sporthal omdat ze te veel geld kosten. Inwoners en bestuursleden zijn fel tegen de plannen. Naar aanleiding van de bezuinigingen heeft de gemeente een lijst opgesteld met voorzieningen die eventueel op de schop kunnen. Een dorp is immers niet wettelijk verplicht een buitenbad aan te bieden en de 3,5 ton subsidie die het bad en de sporthal ontvangen kan Nieuw-Lekkerland momenteel goed gebruiken. Maar een sluiting is tegen het zere been van de inwoners.

Het contract van het zwembad loopt op 31 december 2011 af. De wethouder meldt telefonisch dat de komende maanden worden gebruikt om een besluit te nemen. De voorzitster van het zwembad doet er alles aan om de boel open te houden. Het zwembad viert dit jaar namelijk ook nog eens haar 40-jarig bestaan. Maar misschien is het jubileumjaar ook het laatste jaar van de Klipper.

(RTV Rijnmond)


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen met het schoonmaken en schoonhouden van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.