15 oktober ZwembadBranche Dag

Ja-maar Omdenkshow – #ZBBC16

Ja-maar® staat gelijk aan het denken in beperkingen, in beren op de weg zien. Het tegenovergestelde is ja-en, ofwel omdenken: een manier van denken waarmee je van een probleem een mogelijkheid maakt. Oftewel: Zie je een beer op de weg? Give him a hug. Het Omdenken is in de loop der jaren een steeds groter begrip geworden. Wil je meer weten? Kom naar het ZwembadBranche Congres waar de Ja-maar® Omdenkshow, een theatraal programma over omdenken en verandering, op het programma staat.

Ja-maar Stand
Overal waar gewerkt en geleefd wordt, ervaren mensen problemen. Medewerkers gaan op de rem, klanten blijven weg, de gemeente dreigt met bezuinigen. Wat is onze reactie? We schieten al snel in de ‘ja-maar-stand’. Ja-maar dat kan niet, ja-maar wat kost dat? Hoe zinvol de ja-maars op het eerste gezicht misschien ook lijken, uiteindelijke verdwijnt daarmee elke poging tot vernieuwing en verandering in een zompig moeras van argumenten en ‘quasi verstandige’ tegenwerpingen. Maar er is ook een andere manier van denken, de ja-en-houding: denken in termen van kansen en mogelijkheden. Alleen hoe maak je van een probleem een mogelijkheid?

Ja-maar Omdenkshow
Tijdens de Ja-maar Omdenkshow zie je het verschil tussen deze manieren van kijken en realiseer je je dat omdenken de voedingsbodem is voor innovatie, creativiteit en inspiratie. En leer je hoe je ‘omdenkvermogen’ kunt creëren. Kortom, de ultieme mix van inspiratie en humor -tezamen met de aansprekende doordenkers- maakt dat deze wake up show nog lang blijft nagalmen. Maar bovenal de interactie –het publiek gaat in de benen, op de stoelen en moet actief meedenken- daagt je uit om te gaan omdenken. Tijdens de show, maar zeker ook daarna. Een garantie: ‘Ja-maar’ zal nooit meer hetzelfde klinken.

Kijk voor de anders sprekers op www.zwembadbranche.nl/congres en meld je vandaag nog aan