Huiswerk? zo houd je jouw zwemles kinderen actief tijdens de vakantie

Normaal geeft juf Betsy Eggart van de basisschool een huiswerkpakket mee in de zomer. Even tijd om bij te spijkeren. Maar dit jaar doet juf Betsy het anders en zij stelde een niet-alledaags ‘huiswerkpakket’ samen, zo las ik op Famme. Dit viel zowaar in goede aarde bij de ouders. Ik moest direct denken aan de kinderen op zwemles. Geef jij jouw leerlingen iets mee om in de zomer op een leuke manier te oefenen en het zwemmen bij te houden? Aan water in de zomer vaak geen gebrek… Een zomer pakket voor kinderen op zwemles, waar kun je dan aan denken?

Huiswerkpakket

Juf Betsy had onder meer op haar lijstje staan: leer je kind veters strikken, laat je kind een brief schrijven naar familie of vrienden en laat je kind iets leuks doen voor anderen om zo vriendelijkheid te bemoedigen. Maar ook huiswerk voor de ouders. Zo stelde zij voor om het kind zelf problemen op te leren lossen en niet gelijk te hulp te schieten, vaker samen aan tafel te eten, meer voor te lezen en je telefoon wat vaker weg te leggen. Hiermee wilde juf Betsy graag benadrukken dat een zomerpakket aan huiswerk vooral niet moet bestaan uit domweg oefeningen om te rekenen en je woordenschat te verbeteren.


Ben jij op zoek naar een leverancier van LED verlichting voor in jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Lees ook: Gaat leren zwemmen met een Ipad makkelijker?

Summer Swim

Ook jouw kinderen van de zwemles, kun je oefeningen meegeven. Maar niet gewoon een lijstje met zwemtechnieken. Houd het leuk, simpel en dichtbij de beleving van kinderen. Want uiteindelijk is het ook vooral vakantie! Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

 1. Zomerspel Vlog
  Laat kinderen een spel bedenken wat zij samen kunnen doen met de ouders en broertjes of zusjes. Of misschien wel met de hele camping. Leuk als zij hier ‘vloggend’ iets over vertellen en delen met andere kinderen en zwemouders.
 2. Oefening baart kunst
  Stimuleer het doen van een vriendschappelijk (!) wedstrijdje met de ouders. Laat kinderen een leuk wedstrijditem bedenken en bijhouden. Bijvoorbeeld baantjes zwemmen, steeds verder onderwaterzwemmen, bal vangen en watertrappelen. Ga je aan het einde van de vakantie sneller of verder dan aan het begin?
 3. Go with the pro
  Geef tips over leuke waterspeeltjes waarmee een kind leert om zich onder water te oriënteren. Leuk voor ouders om vast te leggen met een onderwatercamera. Geeft ook een heel leuk geluidseffect.

 4. Op jacht onder water
  Laat de ouders snorkelen met hun kind in de zee, een meer of riviertje. Je kunt beginnen in het ondiepe. Wat kom je allemaal tegen en maak daar een leuke foto van.
 5. Toch ff schermtijd…
  Geef wat oefeningen en tips mee met filmpjes die kinderen kunnen bekijken op de tablet. Kunnen kinderen samen met ouders kijken of het goed gaat.

Een paar ideeën op rij, maar wij zijn ook benieuwd naar jouw ideeën. Welke speelse opdrachten kun je nog meer meegeven om de kinderen op een leuke manier te laten oefenen met hun ouders in de zomer?


advertentie

Alle leveranciers voor de zwembranche vind je hier