27 maart ZwembadBranche Congres

Huiswerk? Zo houd je jouw kinderen actief tijdens de vakantie

Normaal geeft juf Betsy Eggart van de basisschool een huiswerkpakket mee in de zomer. Even tijd om bij te spijkeren. Maar dit jaar doet juf Betsy het anders en zij stelde een niet-alledaags ‘huiswerkpakket’ samen, zo las ik op Famme. Dit viel zowaar in goede aarde bij de ouders. Ik moest direct denken aan de kinderen op zwemles. Geef jij jouw leerlingen iets mee om in de zomer op een leuke manier te oefenen en het zwemmen bij te houden? Aan water in de zomer vaak geen gebrek… Een zomer pakket voor kinderen op zwemles, waar kun je dan aan denken?

Summer Swim

Ook jouw kinderen van de zwemles kun je oefeningen meegeven. Maar niet gewoon een lijstje met zwemtechnieken, plezier staat ook in de vakantie voorop. Houd het dus leuk, simpel en dichtbij de beleving van kinderen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:


Ben jij op zoek naar een leverancier van bodemzuigers? 👉 Klik hier. 1. Zomerspel Vlog
  Laat kinderen een spel bedenken wat zij samen kunnen doen met de ouders en broertjes of zusjes. Of misschien wel met de hele camping. Leuk als zij hier ‘vloggend’ iets over vertellen en delen met andere kinderen en zwemouders.
 2. Oefening baart kunst
  Stimuleer het doen van een vriendschappelijk (!) wedstrijdje met de ouders. Laat kinderen een leuk wedstrijditem bedenken en bijhouden. Bijvoorbeeld baantjes zwemmen, steeds verder onderwaterzwemmen, bal vangen en watertrappelen. Ga je aan het einde van de vakantie sneller of verder dan aan het begin?
 3. Go with the pro
  Geef tips over leuke waterspeeltjes waarmee een kind leert om zich onder water te oriënteren. Leuk voor ouders om vast te leggen met een onderwatercamera. Geeft ook een heel leuk geluidseffect.
 4. Op jacht onder water
  Laat de ouders snorkelen met hun kind in de zee, een meer of riviertje. Je kunt beginnen in het ondiepe. Wat kom je allemaal tegen en maak daar een leuke foto van.
 5. Toch ff schermtijd…
  Geef wat oefeningen en tips mee met filmpjes die kinderen kunnen bekijken op de tablet. Kunnen kinderen samen met ouders kijken of het goed gaat.

Heb jij nog leuke ideeën?

Dit zijn een paar ideeën op rij, maar wij zijn ook benieuwd naar jouw ideeën. Welke speelse opdrachten kun je nog meer meegeven om de kinderen op een leuke manier te laten oefenen met hun ouders in de zomer? Laat het ons weten via een reactie op info@zwembadbranche.nl


advertentie

Dewi Online