15 oktober ZwembadBranche Dag

Heb jij ZwembadBranche #88 al gelezen?

De april editie van ZwembadBranche ligt vanaf vandaag weer bij [bijna] alle professionals uit de zwembranche in de bus. In deze uitgave hebben we weer een mooie mix van artikelen en columns over ontwikkelingen en actuele thema’s uit de zwembranche. We lichten er hieronder een aantal toe. Als jij de volgende gedrukte uitgave ook [thuis] wilt ontvangen, meld je dan vandaag nog aan voor een gratis abonnement.

‘Alles wat ik tijdens mijn promotie­onderzoek heb geleerd, is nu realiteit geworden’

Jarenlang werkte Maarten Keuten met Hellebrekers en de TU Delft aan de ontwikkeling van veilig zwemwater zonder chloor. Onlangs werd ‘zijn’ binnenbad met chloorvrij zwemwater voor het publiek geopend. Het ClearPool Concept was meteen ook een wereldprimeur voor het zwembad in het nieuwe sportief recreatiecentrum De Wiltsangh in Nunspeet. Het eerste chloorvrije bad zonder chemische desinfectie dat gebruik maakt van een dubbele barrière om bacteriën en virussen tegen te gaan.


Ben jij op zoek naar een leverancier die kan helpen bij het verduurzamen van jouw zwembad of zwemschool? 👉 Klik hier.Een zomer lang plezier voor iedereen

De vijf samenwerkende openluchtzwembaden in de gemeente Medemblik hebben weer zin in het buitenbadseizoen. Natuurlijk zijn er uitdagingen en vraagt het vinden van voldoende toezichthouders en zweminstructeurs ook in West-Friesland om creatieve oplossingen. Maar iedereen kijkt vooral uit naar een zomer lang weer plezier voor iedereen. Manager Viktoria Frensch-Hoogland voelt zich in de grotendeels uit vrijwilligers bestaande organisatie dan ook als een vis in het water.

Ontvang jij onze digitale nieuwsbrief al? Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws uit de zwembranche.

Hoe blijf je scherp?

Drukte in het zwembad, lastig gedrag van bezoekers, hoge luchtvochtigheid, moeilijke hoeken in de bassins en voor de buitenbaden ook nog eens schittering van de zon. Allemaal factoren die het werk van toezichthouders kunnen bemoeilijken. Maar uiteraard wil je dat er geen enkele belemmering is, veiligheid gaat immers boven alles. Toezichthouden vraagt veel van medewerkers: wat kun je eigenlijk vragen?

Drukte in het zwembad, hoge luchtvochtigheid, moeilijke hoeken in de bassins en voor de buitenbaden ook nog eens schittering van de zon. Allemaal factoren die het werk van toezichthouders kunnen bemoeilijken. Toezichthouden vraagt veel van medewerkers, maar wat kun je eigenlijk vragen en hoe blijf je alert? Fren Smulders is cognitief neurowetenschapper aan de Universiteit van Maastricht en houdt zich onder meer bezig met ‘sustained attention’, oftewel volgehouden aandacht. Precies dat wat je nodig hebt als toezichthouder.

‘Mensen in beweging brengen voor hun gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid én een leuker leven’

We moeten meer bewegen, dat is duidelijk. Maar het daadwerkelijk ook in de praktijk toepassen, kan nog best lastig zijn. Het ontbreekt aan tijd, prioriteit of geld. En soms hebben mensen een zetje nodig. Maarten Boot is coach bij Bewegen Werkt en maakt mensen met een uitkering werkfit door middel van bewegen. Daarnaast was hij buurtsportcoach in twee wijken in Den Haag en hielp hij volwassenen die om welke reden dan ook niet zelf in beweging kunnen komen met het vinden van een passende beweegactiviteit in de buurt.

En meer… veel meer!

Zo vertelt Anita Kools over het dertig jarig jubileum van haar zwemschool Aquavia en Ellen Vos over het verduurzamen van zwembad Die Heygrave in Vlijmen. Legt Bernard Korte uit hoe locatiehouders van zwemlocaties bij open water door middel van een risico-inventarisatie beter kunnen inspelen op mogelijke risico’s en de gebruikers gerichter kunnen informeren. En licht Kitty van der Valk toe hoe Sportfondsen met het karakter Klimaatje medewerkers én gasten bewust laat omgaan met verduurzing. En natuurlijk delen onze columnisten ook dit keer weer hun visie op ontwikkelingen in de zwembranche.

Lees ZwembadBranche #88 online via deze link


advertentie

XS2 voor Zwembaden