De leukste 1 april grappen uit de branche

Met de komst van social media en de introductie van het begrip fakenews door voormalig president Donald Trump, zijn we alerter geworden: klopt het allemaal wel wat we lezen? Op een dag als vandaag zijn we allemaal super alert en durven we zelfs niet naar onze veters te kijken als iemand zegt dat deze loszitten. Voor je het weet hoor je ‘1 april…’ en ben je er weer ingestonken. Maar het is en blijft natuurlijk ook heel leuk om op 1 april iemand in de maling te nemen. Wij vroegen naar jullie 1 april grappen en hebben hier de leukste voor je op een rij gezet. Fijne dag vandaag en… blijf alert!

Vaccineren via het zwemwater

Zwembad Den Ekkerman is het eerste zwembad in Nederland dat gevaccineerd water heeft. Hiermee levert het zwembad een belangrijke bijdrage om Nederland gevaccineerd te krijgen, waardoor de zwembranche en vele andere sectoren die nu nog (gedeeltelijk) gesloten zijn weer open kunnen.

Speciale dieet groep

Uit recent Amerikaans onderzoek is gebleken dat kinderen die veel voedsel met een hoog vetgehalte eten, makkelijker blijven drijven. Doordat de kinderen makkelijker blijven drijven zal het aanleren van de zwemslagen ook makkelijker worden en sneller gaan. De kinderen in de lesgroep volgen daarom een speciaal dieet dat bestaat uit ten minste vijf dagen in de week voedsel met een (zeer) hoog vetgehalte. Dit dieet mag voor een aanééngesloten periode van maximaal acht weken gevolgd worden, waarna in ieder geval drie weken weer een gezond dieet moet worden gevolgd. Lees verder

Heliumgas in zwemwater

Bij SwimGym in Amsterdam zijn ze een experiment gestart om hun klanten nog sneller te kunnen laten zwemmen. Zij voegen heliumgas toe aan het zwemwater waardoor de zwemmers meer opwaartse druk krijgen en daardoor nog meer op het water komen te liggen. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

Waterafstotende mondkapjes

Zwembad De Veersloot introduceert als eerste zwembad in Nederland waterafstotende mondkapjes. Hiermee bieden zij hun bezoekers een de komende periode een veilig en corona-proof bezoek. Bijkomend voordeel is dat er ook eindelijk geen water meer in je neus of mond komt tijdens een verfrissende duik of een bommetje.

Zwemles via een tablet

Bij het Molenduinbad in Norg kunnen kinderen zwemles krijgen per tablet. De zwemonderwijzers zitten in een speciale controle kamer en kunnen via het scherm de kinderen tijdens de zwemles volgen. Instructies worden via de intercom doorgegeven.

Maximum snelheid op de perrons

Sportoase introduceert een nieuwe veiligheidscampagne om de snelheid rond het zwembad te beperken. Ondanks herhaalde berispingen en overtredingen van bezoekers, is Sportoase genoodzaakt om een snelheidsbeperking op de perrons rondom het zwembad in te voeren. In alle zwembadcomplexen zullen snelheidsmeters hangen en is het personeel gemachtigd gesteld om boetes uit te schrijven aan elke bezoeker die sneller loopt dan 5 km per uur. Het concern hoopt hiermee de bezoekers van de accommodaties een veilig verblijf te kunnen aanbieden.

Zwemmen met dolfijnen

Bij zwembad De Koploper kan er voor de allereerste keer met dolfijnen in een zwembad gezwommen worden. Jong en oud, met of zonder zwemdiploma, iedereen kan met deze waterdieren kennis komen maken. Met speciale vrachtwagens worden de dolfijnen heel vroeg in de ochtend naar Lelystad gebracht. De dolfijnen worden ’s ochtends in het achterste gedeelte van het zwembad losgelaten. Om 16.00 uur worden de deuren van het tijdelijke dolfijnenverblijf geopend en kunnen bezoekers een kijkje komen nemen. Ook kan in groepjes met de dolfijnen gezwommen worden. Als bezoeker hoef je niets extra’s te betalen, gewoon het reguliere toegangstarief voor recreatief zwemmen. Lees verder
Sera Dataduiker