15 oktober ZwembadBranche Dag

Column @ronaldterhoeven

Zou jij een column in #ZwembadBranche willen schrijven? Een korte vraag die mij de nodige hoofdbrekers heeft gekost. Vragen die mij rusteloos maakten, zoals hoe overleef ik de ‘deadline-ghost’, waar moet ik het over hebben en wat is eigenlijk een column spookten door mijn hoofd. De eerste vraag is makkelijk te beantwoorden. Nee, de deadlines haal ik niet, werk aan de winkel voor de hoofdredacteur dus. De tweede vraag is lastiger, er zijn te veel onderwerpen die de moeite waard zijn.
De zwembranche is zo divers en in beweging dat ik de rest van mijn leven dagelijks een column kan schrijven. De derde vraag heb ik maar even opgezocht. Op Wikipedia (let op dat is anders dan Zwemwiki.org) vond ik het antwoord: ‘Een column is een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert’.

Spits en uitdagend? Ik praat liever over spetterend en op de toppen van de golf. Maar goed: toegezegd is toegezegd en dus is dit de eerste column over de perikelen in onze branche.

Wat mij opvalt is dat er overal en in elke sector aandacht wordt geschonken aan het fenomeen social media. Schrijvers breken hun been met de wedloop naar het eerste boek over Twitter, Facebook en Foursquare. Maar wat betekent dat nu eigenlijk voor onze branche? Moeten we allemaal een organisatie-account maken op Twitter en Facebook? Moeten we een junior projectmanager social media aannemen? Moeten we een marketing en communicatiestrategie voor social media ontwikkelen?

Lees de hele column in ZwembadBranche nr.27
Wilt u reageren of heeft u vragen mail Ronald


advertentie

Pomaz